Her Kampüse Bir Cami Teklifi

“Öğrenciler namaz kılmakta zorlanıyor, üniversitelerde kampüse cami yapılsın”

Türkiye Cami ve Kur’an Kursu Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, üniversite öğrencilerinin dini ibadetlerini rahat bir ortamda yerine getirmeleri için bütün üniversitelerin kampüsüne birer cami yapılmasını gerektiğini söyledi.Kıyak, yaptığı açıklamada, bu gün bazı üniversitelerin nüfusunun bir ilçenin nüfusundan fazla olduğunu belirterek, öğrencilerin öncelikle namaz kılacak yer konusunda sıkıntı yaşadıklarını vurguladı. Zaman zaman bu sıkıntılarını kendilerine de ilettiklerini ifade eden Kıyak, “Üniversite öğrencileri kampüslerde namaz kılacak yer bulamıyor. Çoğu kampüste mescit bile yok. Öğrenciler namazlarını kılmakta zorlanıyor. Bu konuda üniversite rektörlerinin daha duyarlı olmaları gerekiyor. “ dedi.YÖK'E TEKLİFTE BULUNACAĞIZKendilerinin YÖK’e bir teklifte bulunacaklarını, her üniversite kampüsüne birer cami yapılması konusunda işbirliği yapabileceklerini vurgulayan Kıyak, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Biz bu konuda yardıma hazırız. Hemen kampüslerin cami derneklerini oluşturabiliriz. Tek amacımız öğrencilerimizin rahatlıkla ibaretlerini yerine getirebilmesi. Öyle kıyı da köşede, karton üzerinde öğrencilerimizin namaz kılması bizi üzüyor. Bu durum üniversitelere yakışmıyor. Bu gün kampüslerin çoğu şehir dışında ve camilere uzak. Bu sebeple hem Cuma namazı ve hem de diğer vakit namazlar için kampüslere birer adet camii inşa edilmeli. Bu konuda YÖK’e teklifte bulunacağız”

23 Haz 2014 - 15:06 - Dünya



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.