“Hepimiz işimizin gereğini yapmalıyız”

RATED iletişim alanına yönelik düzenlediği “Hizmet İçi Eğitim Program” a Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfü dursun öle Basın Savcısı Tahsin Yaralı katılarak bilgilendirmede bulundular

RATED ‘in düzenlediği ‘Hizmet İçi Eğitim Programı’ na Sakarya medya mensuplarından çok sayıda kişinin katılımı dikkatten kaçmadı.

RATED Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Adıyaman ve yönetiminin ev sahipliğinde gerçekleşen program Elegante Cafe'e gerçekleşti.

Adapazarı Elegante Cafe’deki kahvaltılı programa Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfü dursun, Basın Savcısı Tahsin Yaralı konuşmacı olarak katıldılar. Medya adına Marmara Gazeteciler Federasyonu başkanı Müjdat Çetin katıldı.

Açılış konuşmasını ve Sakarya medyası ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Müjdat Çetin’in ardından mikrofon Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfü Dursun’a uzatıldı.

Başsavcı’dan Sakarya Medyası’na övgü

Daha 6 ay önce Sakarya’ya atanan Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfü Dursun, daha önce görev yaptığı yerlerdeki basın ile ilgili anılarını anlatarak başladığı konuşmasında, “Herkes görevini en iyi şekilde yapmalı. Sonucunda biz yargı, sizler de kamuoyunu aydınlatan medya mensubusunuz” diyerek sürdürdüğü konuşmasında;

“Anadolu da bir deyim vardır, ‘Herkesin bir derdi var, değirmencinin derdi ise su’ Ben 6 aydan buyana Sakarya’dayım. Sakarya’dan ve siz değerli basın mensuplarından memnunum. Sakarya’nın geneline baktığımızda açılan soruşturmalarda bizi sıkıntıya sokacak hiçbir yaklaşımınız olmaı. Bundan dolayı teşekkür ederiz. Ayrıca istatistikî bilgi vermek gerekirse, 2016 yılında basın yoluyla 8 tahkikat açılmış, bunların 4’ü yalan beyan ve gizlilik ihlali ile alakalı oldu. 2 kişi hakkında dava açılmakla beraber, 2 kişi hakkında da takipsizlik verilmiş. Geçtiğimiz 2017 yılında da 10 tahkikat açıldı. Bunların 5’i gizliliği ihlal, 5’ i de basın konusunda ihlal vardı. Ancak onlara da takipsizlik verildi” dedi.

Ardından Sakarya Basın Savcısı Tahsin Yaralı mikrofonu aldı. Yaralı soru cevap şeklinde yürütülen programda, gazetecilerin kendisine yönelttiği basın suçları ve dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda açıklamalarda bulundu.

05 Oca 2018 - 12:19 - Medya



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.