Hendek'te Zafer Bayramı kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramının 96.yıl dönümünde, Hendek'te Atatürk Anıtı'na çelenkler koyulup, Kaymakamlık Makamında tebrikler kabul edildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Zafer Bayramı törenine, Kaymakam Orhan Burhan, Askerlik Şube Başkanı Asteğmen Cihat Turan,Cumhuriyet Savcısı Mustafa Özyürek, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen Cihat Turan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

30 Ağustos " Türk Silahlı Kuvvetleri Günü " olarak armağan edilmiştir

Asteğmen Cihat Turan " Bugün Kahraman Türk Ordusunun, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, bağrından çıktığı Yüce Türk Milleti ile bir bütün olarak verdiği destansı mücadelenin sonunda, tarihe altın harflerle yazdırdığı büyük zaferin 96'ncı yıldönümünü gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Türk tarihinde, 26 Ağustos 1071 tarihinde Malazgirt Meydan Muharebesi neticesinde kazanılan zaferle Anadolu'nun Türk yurdu olduğu tescillenmiş, yine 26 Ağustos 1922 günü başlatılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlandırılarak Devletimizin yeniden inşa süreci başlatılmış ve ilelebet payidar kalacak Yeni Türk Devletinin, genç Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli burada sağlamlaştırılmıştır. 30 Ağustos'ta kazanılan bu zafer, aynı zamanda Aziz Milletimizin çağdaşlaşma yolunu açan, modern çağın gerektirdiği siyasi, hukuki, ekonomik ve sosyal reformları gerçekleştiren Türk İnkılabına ışık tutan bir meşale olmuştur. 30 Ağustos, aynı zamanda ordumuza " Türk Silahlı Kuvvetleri Günü " olarak da armağan edilmiştir. Başta bu eşsiz Zaferin mimarı ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi Rahmet ve saygıyla, kahraman Gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından, Hendek Kuva-i Milliye Üyesi Nuri Çamur, ve lise öğrencileri tarafından da şiirler okundu. Tören Kaymakamlık makamında Kaymakam, Askerlik Şube Başkanı ve Belediye Başkanının tebrikleri kabulü ile sona erdi.

30 Ağu 2018 - 11:41 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.