Hekimler için kupa ve sülük eğitimi

Türkiye’de Geleneksel Tamamlayıcı Tıp alanında ilk açılan merkezlerden biri olan SAÜEAH Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Merkezi, hekimler için Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikalı kupa (hacamat) ve sülük eğitimlerine başlıyor.

Son yıllarda tamamlayıcı tıp alanında yaşanan gelişmeler hekimlerinde ilgisini çekiyor. Kamu hastanelerinde uzman hekimler tarafından verilmeye başlanan tamamlayıcı tıp hizmetlerinden hastalar da memnun kalırken uygulamaların eğitimli hekimler tarafından yapılmasına yönelik çalışmalar başladı. Türkiye’de Geleneksel Tamamlayıcı Tıp alanında ilk açılan merkezlerden biri olan Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Merkezi, hekimler için Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikalı kupa (hacamat) ve sülük eğitimlerine başlıyor.

Hastalar memnun

SAÜEAH Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Merkezi’nden Dr. Ekrem Yılmaz, 2015 yılından beri Korucuk Kampüsünde hizmet verdiklerini belirterek, Kupa (hacamat), Sülük, Akupunktur, Hipnoz, Refleksoloji, Proloterapi, Mezoterapi uygulamalarını tamamlayıcı/bütüncül bir anlayışla yaptıklarını dile getirdi. Dr. Yılmaz, verilen tamamlayıcı tıp hizmetinden vatandaşların çok memnun olduğunu ifade ederek, bu hizmetlerin yanında ilerde diğer tamamlayıcı tıp uygulamalarından Apiterapi, Fitoterapi ve Ozon uygulamalarının da hizmetlerinin verilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Hacamat ve sülük

Dr. Yılmaz, Geleneksel Tamamlayıcı Tıp uygulamalarının içinde, kupa (hacamat) ve sülük uygulamalarının yerlerinin çok önemli olduğunu belirterek, bütüncül tedavilerde hacamat ve sülük metotlarının bir nevi anahtar görevi yaptıklarının altını çizdi. Yılmaz, bir başka ifadeyle “Tamamlayıcı tıp uygulamaları yapılırken şifanın kapısı, ancak kupa (hacamat) ve sülükle açılabilir. Hacamat uygulamasıyla, dokulardaki ağır metaller, kimyasal atıklar, toksinler uzaklaştırılırken sülük uygulaması ile de kişiye yüzden fazla biyoaktif enzim veriliyor. Böylece dokuları besleyen kan temizlenip, biyolojik olaylarda kullanılacak doğal enzimlere sahip oluyor.” dedi. Yılmaz, hacamat ve sülük uygulamasından sonra yapılan diğer tamamlayıcı tıp uygulamalarının etkinliğinin arttığını ve daha hızlı sonuç alınabildiğini ve böylece tedavi maliyetinin azalabileceğini kaydetti.

Sertifika eğitimi

Dr. Yılmaz, Sakarya Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yedi tamamlayıcı tıp metoduyla hastalar için poliklinik hizmetinden sonra şimdi de kupa (hacamat) ve sülük metotlarının hekimler için sertifika eğitimi Sağlık Bakanlığı onaylı olarak başlayacağının müjdesini verdi. Yılmaz, böylece hastaların ehil yetkili ellerde ve sağlıklı ortamlarda tedavi imkanının artacağını ifade ederek “Hacamat ve sülük eğitimlerinin ardından Hipnoz ve Akupunktur gibi diğer tamamlayıcı tıp uygulamalarının da eğitimlerini merkezimizde vereceğiz. Konuyla ilgili eğitimlerimiz hakkında bilgi almak isteyen meslektaşlarımız 0 5 45 224 2514 numaralı telefondan ve [email protected] e-posta adresimizle iletişime geçebilirler.” diye konuştu.

18 Eki 2018 - 11:45 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.