Halk oyuncuları buluşturan muhteşem gece

İlimizde Halk Oyunlarına gönül verenler, birlik ve beraberlik gecesinde bir araya geldiler.

Halk Oyunları eğitmenlerinden Faruk Yıldız, Sunay Özgönül Oğuzhan, Erol Duman ve Gülden Özlü’nün öncülüğünde düzenlenen geceye halk oyuncuları ve aileleri büyük ilgi gösterdi.

Muhteşem gecenin başlangıcında halk oyunlarında 40 yılı geride bırakan Bir Nefes Anadolu Halk Dansları Topluluğu üyesi Erol Duman’a gecenin onur konukları Folkart Başkanı Sinan Çileli, Adapazarı Belediyesi emekli Sosyal İşler Müdürü Özkan Gümülcüneli ve Emekli Kültür Müdürü Yaşar Şahin tarafından plaket verildi. Ayrıca gecenin organizasyon komitesi tarafından Erol Duman ve halk oyuncu eşi Suna Duman için ikilinin halk oyunları kostümüyle karikatüre edilmiş “Bir Nefeste 40 Yıl” isimli minik heykelleri hediye edildi.

İlimizde halk oyunlarının yaşatılmasına eğitici ve oyuncu olarak önemli katkılar sağlayan halk oyuncularının birlik ve beraberlik gecesinde eğlence ise zirve yaptı. “Vur patlasın çal oynasın” sloganıyla pisti dolduran halk oyuncular, halk dansları başta olmak üzere günümüz popüler oyunlarını başarıyla sergilediler.

Halk Oyuncuları buluşmasını organize eden eğiticiler; gecenin düzenlenmesine katkı sağlayan Sönmez Düğün Salonu işletmecisi Ada Dans GSK Halk Oyunları Derneği Başkanı Serdar Sönmez’e ve işletme müdürü Salim Tokalak’a çok teşekkür ettiler.

Katılanların nezih bir ortamda keyifli anlar yaşadığı geceye; ilimizde halk oyunları faaliyetlerine her zaman destek sağlayan, halk oyuncularının ağabeyim diye hitap ettiği Folkart Başkanı Sinan Çileli, Emekli Kültür Müdürü Yaşar Şahin, Adapazarı Belediyesi emekli Sosyal İşler Müdürü Özkan Gümülcüneli, Erenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Akdeniz, Erenler AK Parti İlçe Başkanı Resul Erdoğan Yılmaz, İl Milli Eğitim Basın Sorumlusu Yalçın Akaltın onur konuğu olarak katıldılar.

16 Ara 2018 - 16:26 - Magazin



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.