Gizemfrit Dünya ikincisi

Gizemfrit Genel Müdürü Veysi Küçük, ABD, Çin ve İspanya’da yatırım fırsatı araştırdıklarını belirterek, “Megacolor’ın yarattığı ivmeyi yeni şirket satın almalarla sürdürmek istiyoruz. Hedefimiz önümüzdeki 5 yılda ciromuzu 170 milyon dolara çıkarmak” dedi.

Beyaz eşya, mutfak gereçleri, seramik, alüminyum ve cam gibi günlük hayatımızdaki birçok ürünün kaplamasında kullanılan emaye ve seramik frit pazarının Türkiye’deki lider şirketi Gizemfrit, yeni şirket satın almalarla, 5 kıtada üretim yapma hedefine bir adım daha yaklaşma arzusunda.

HG Sapanca Gürül’da medya mensupları ile bir araya gelen Genel Müdürü Veysi Küçük, İnsan Kaynakları ve Yönetim Sistemleri Hande Atalay, Kurumsal iletişim Müdürü Batuhan Basalak hem 2018 yılının bir değerlendirmesini yaparak 2019 hedeflerini anlattılar.

Türkiye ekonomisinin son dönemde bazı dalgalanmalar yaşadığını belirten Küçük,

“Bizim Türk insanı olarak bu zor dönemlerin üstesinden gelme konusunda müthiş bir gücümüz var. Bu süreci birlikte, el ele vererek aşacağımıza inanıyorum. Yeter ki işimizi en iyi şekilde yapalım ve üretmeye devam edelim. Biz Gizemfrit olarak işimizi her zamankinden daha da iyi yapmak için çalışıyoruz” dedi.

Megacolor’ın kapasitesini 5 yılda 3 katına çıkaracağız

2018 yılının başında İspanya’da seramik sektörü için inkjet mürekkebi üretimi gerçekleştiren Megacolor şirketini satın aldıklarını hatırlatan Küçük, şunları söyledi:

“Megacolor şirketini satın almamızdan bu yana 9 ay geçti. Megacolor ile birlikte dünyadaki önemli seramik frit ve mürekkep (ink) üreticilerine rakip olduk. Megacolor’ın üretim kapasitesini %15 artırdık. Önümüzdeki 5 yıl içinde ise kapasiteyi 3 katına çıkarmayı planlıyoruz. Bu satın almadan önce Türkiye’de seramik sektörü mürekkebin tamamını ithal ediyordu. Bu da yıllık olarak 25 milyon Euro’ya denk geliyordu. Megacolor ile birlikte bu ithalatın önünü kesmek konusunda önemli bir adım attık. Megacolor’ı satın aldıktan sonra ciromuzu %12 oranında artırdık ve Türkiye seramik mürekkep pazarında %15 pazar payına sahip olduk. Bu başarıyı 3 yıl içinde %50 pazar payına çıkarmak istiyoruz. Orta vadede ise dünya seramik sektöründe ilk 5’e girmeyi hedefliyoruz.”

ABD, Çin ve İspanya’da fizibilite çalışmaları yapıyoruz

Megacolor’ın yarattığı ivmeyi yeni şirket satın almalarla sürdürmek istediklerini vurgulayan Küçük, şöyle devam etti:

“Halihazırda Sakarya’da ürettiğimiz kaplama malzemeleri ve renklendirici pigmentleri 6 kıtada 60 ülkeye ihraç ediyoruz. Megacolor ile birlikte pigment üretiminin bir kısmını Türkiye’ye taşıyarak ilk ihracatımızı da İspanya’ya yapmanın gururunu yaşadık. Ama asıl hedefimiz önümüzdeki 10 yıl içinde 5 kıtada endüstriyel faaliyet göstererek, inovatif ürünlerle performans kaplama sektörünü yönlendiren dünya lideri bir şirket olmak. Bu doğrultuda şirket satın almalara 2019 yılında da devam edeceğiz. ABD, Çin ve İspanya pazarı bizim için çok önemli. Bu üç pazarda etkinliğimizi artırmak için yatırım planlarımız bulunuyor ve fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Şirketimizin cirosunu önümüzdeki 5 yılda 170 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz.”

Megacolor ile Sürdürülebilirlik Ödülü

Veysi Küçük, bağlı bulundukları Akkök Şirketler Grubu’nun kendi içinde en başarılı uygulamaların belirlenmesi için düzenlediği Yıldız Akköklüler Ödülleri’nde, Megacolor yatırımıyla Sürdürülebilirlik Ödülü’nün sahibi olduklarını da belirtti. Küçük, “Yıldız Akköklüler Ödül Gecesi’nden hem Megacolor yatırımı hem de yeni nesil emaye geliştirilmesi projemizle iki ödülle birden döndük. Bu ödüller bizi daha da iyisini yapmak için yüreklendirdi” dedi.

Gizemfrit’i fuarlar aracılığıyla dünyaya tanıtıyoruz

2018 yılında Gizemfrit’i dünyaya tanıtmak için önemli fuarlara katıldıklarından bahseden Veysi Küçük, bu fuarlarda Gizemfrit’e yoğun ilgi gösterildiğini söyledi. Küçük, şöyle konuştu:

“Bu yıl Avrupa’nın en büyük seramik, doğal taş ve banyo malzemeleri fuarı Cevisama’da ülkemizi temsil ettik. Cevisama’nın yanı sıra Amerika’da her üç yılda bir gerçekleşen Uluslararası Emaye Kongresi’ne Gizemfrit olarak katılım gösterdik. Yeni şirketimiz Megacolor ile birlikte katıldığımız Hindistan’da gerçekleşen Indian Ceramics 2018’de yoğun ilgiyle karşılandık. Seramik sektörünün lider firmaları ile dünyanın en önemli tasarımcılarını buluşturan İstanbul-Seramik Banyo Mutfak Fuarı’na (UNICERA) ise bu yıl dördüncü kez katıldık. 176 metrekarelik standımızda fritlerle yapılan sırlar üzerinde inkleri ve bu inklerle hazırlanan tasarımlarımızı sergiledik. Standımız 130 ülkeden gelen katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Eskişehir’de düzenlenen, IV. Uluslararası Seramik, Cam, Emaye, Sır ve Boya Kongresi’ne de konuşmacılarımızla damga vurduk. Kongrenin baş konuşmacısı Megacolor’ın Ar-Ge Direktörü Carlos David Diez’in yanı sıra çalışma arkadaşlarım kongrede konuşmacı olarak sektörün önemli oyuncularıyla bir araya geldi.”

Üniversite öğrencileriyle bir araya geleceğimiz fırsatlar yaratıyoruz

Gizemfrit olarak üniversite öğrencileriyle bir araya gelebilecekleri fırsatlar yaratmaya önem verdiklerini belirten Veysi Küçük, şöyle devam etti:

“Üniversite öğrencilerine frit sektörünü tanıtmak ve gençleri iş hayatına hazırlamak için yürüttüğümüz “The Future Project” proje bazlı staj programını yeni tamamladık. Yaz ayları boyunca 4 üniversite öğrencisi Gizemfrit’te staj yaparak iş dünyasını deneyimleme fırsatı yakaladı. Staj programı sonunda ise öğrenciler, staj süreleri boyunca öğrendikleriyle hazırladıkları projelerini Gizemfrit yöneticileri ve akademisyenlerden oluşan bir jüriye sundu. Projesi en başarılı seçilen bir arkadaşımızı İspanya seyahati ile ödüllendirdik. Bu arkadaşımız İspanya’ya giderek Megacolor fabrikamızı ziyaret ederek uluslararası iş ortamını gözlemleyebileceği gibi İspanya’yı da görme fırsatı yakalayacak.”

Üniversite öğrencilerine yönelik olarak 2010 yılından bu yana düzenlenen Gizemfrit Uluslararası Seramik Yarışması’ndan da bahseden Küçük, “Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Seramik ve Cam Bölümü iş birliğiyle bu yıl 9’uncusunu düzenlediğimiz Gizemfrit Uluslararası Seramik Yarışması için başvuruları almaya başladık. Türkiye ve tüm dünyadan üniversitelerin seramik, seramik ve cam bölümlerinde lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitim gören öğrencileri başvuruda bulunabiliyor. Jürimizde ülkemizin seçkin üniversitelerinin değerli öğretim üyeleri olduğu gibi Uluslararası Seramik Federasyonu Üyesi İspanyol sanatçı Alberto Bustos da yer alıyor. Öğrencilerin artistik ve endüstriyel alanlarda başvurularını 4 Kasım tarihine kadar bekliyoruz” dedi.

Gizem Akademi müjdesi

Küçük, ayrıca Sabancı Üniversitesi’yle yeni bir iş birliğine imza attıklarını da belirterek, “Ülkemizin en değerli üniversitelerinden biri olan Sabancı Üniversitesi iş birliğiyle çalışanlarımızın uzun dönemli yöneticilik ve mühendislik kariyeri için GizemAkademi’yi kurarak, çeşitli eğitimler düzenleyeceğiz. Türkiye’ye katma değer yaratmayı ilke edinen bir şirket olarak, çalışanlarımızın çağın gerektirdiği donanıma sahip olmasını çok önemsiyoruz. Son 9 ayda çalışan sayımızı %6 artırmanın gururunu yaşıyoruz. Nitelikli iş gücümüze yatırım yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Gizemfrit Hakkında:

1979 yılında Adapazarı Göktepe fabrikasında faaliyete geçen Gizemfrit, bugün Sakarya’nın Hendek ilçesindeki 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde son teknolojiyle donatılmış tam otomatik tesislerinde üretimini sürdürmektedir. 30 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere 60 bin metrekare alanda faaliyet gösteren Gizemfrit, sac, paslanmaz çelik, alüminyum, döküm, seramik karo, vitrifiye, porselen, medikal porselen ve cam gibi malzemelerin dekoratif ve koruma amaçlı olarak kaplanmasında ara hammadde olarak kullanılan frit ve pigment üretimi yapmaktadır.

18 Eki 2018 - 15:40 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.

06

Yakup Ayvaz - inşallah daha büyük işlere imza atarlr. Sakarya'da istihdama önem veren, her üretim tesisi, her fabrika bizim için vazgeçilmezdir. Kutluyorum arkadaşları

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ekim 15:40
04

Selma Balıklı - İyi reklamını yaptınız NETGASTE. Bu kadar abartıya gerek var mıydı?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ekim 15:40
03

Halil Yiğit - Evet duymuştum. Dünya'da eşi benzeri az bulunan bir üretim tesisi. Büyük bir Fabrika. helal olsun Başarılarının devamını diliyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ekim 15:40
02

Yaren Atmaca - Helal olsun. Sakarya'ya katkısı olan bu firmalar hep desteklenmeli. Tebrik ediyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ekim 15:40
01

Selin Kırımlı - Maşallah kutlamak lazım. Sakarya'nın böyle bir değieri olduğunu bilmiyordum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ekim 15:40