Giyim sektörüne yeni bakış açısı getirecekler

Büyükşehir Belediyesi Akyazı SAMEK’te eğitimler kaldığı yerden devam ediyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışmalar yapan Akyazı Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nda (SAMEK) eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. 22 farklı branşta eğitimlerin devam ettiği Akyazı SAMEK’te kursiyerler meslek edinmedin mutluluğunu yaşıyor. Giyim branşı hakkında bilgi veren Giyim branşı eğitmeni Suna Özkan, “Kursiyerlerimiz burada günlük hayatlarında kolaylıkla kullanabilecekleri bilgiler öğreniyorlar” dedi.

Temel Giyim Tekniklerini

Suna Özkan, “Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki işimi çok seviyorum. Derslere Temel Giyim Tekniklerini öğreterek başlıyoruz. Ölçü almayı, kalıp çıkarmayı, kumaş çeşitlerini ve dikiş dikmeyi öğrencilere öğretiyoruz. Giyimde en önemli ve ilk aşama başlarken ilk olarak ölçü almak. Ölçü almayı öğrendikleri takdirde ardından kalıp çıkartıyoruz. Makine kullanmayı ve makine parçalarını da öğretiyoruz. Tüm ayrıntılarını kursiyerlerimize detaylı bir şekilde gösteriyoruz. Kursiyerlerimiz burada günlük hayatlarında kolaylıkla kullanabilecekleri bilgiler öğreniyorlar. İnanıyorum ki kursiyerlerimiz kurs sonrası giyim sektörüne yeni bir bakış açısı getirecek” ifadelerini kullandı.

SAMEK atmosferine hayran kaldım

Akyazı SAMEK Giyim Branşı kursiyeri Mehtiye Yazı, “Geçen sene filografi derslerine gelmiştim. Bu sene ise Giyim derslerine katılıyorum. Buradaki eğitimden ve eğitmenimizden çok memnunum. Yeni bilgiler öğrenirken pek çok da arkadaş edindim. Evde kendimce dikiş dikiyordum fakat buraya geldiğimde gördüm ki işin teori kısmı çok farklıymış. Burada teknik dikişi en ince ayrıntısına kadar öğrendim ve aynı zamanda SAMEK’teki birliktelik atmosferine hayran kaldım. Burada bir aile ortamı oluştu. Bu ortamın oluşmasına sebep olan herkese çok teşekkür ederiz” diye belirtti.

14 Kas 2017 - 15:58 - Kültür & Sanat



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.