Gençler karakalemle portre çizecek

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve yaygın eğitimde bir marka haline gelen SAMEK’lerde yaz eğitimleri devam ediyor.

Sapanca SAMEK’te gerçekleştirilen Resim eğitimlerinde kursiyerler karakalem ile farklı çalışmalara imza atıyor. Resim Eğitmeni Tuğba Keleş, Karakalem branşında gerçekleştirdikleri çalışmalara değinerek portre çizimleriyle güzel bir dönem geçireceklerini söyledi.

Karakalem ile portre çizimi

Sapanca SAMEK Resim Eğitmeni Tuğba Keleş, “Karakalem çalışması yapıyoruz yani karalama yöntemi de diyebiliriz. Orantı ve ölçünün ne olduğunu işledik. Son olarak da karakalemde hacimlendirmeyi ele aldık. Öğrencilerimizle birlikte şimdi yavaş yavaş portreye adım atıyoruz.

Şimdi ki portre çalışmalarımızda el ayak ile başladık. Göz, yüz ve insan vücudu çizimleri ile birlikte gölgelendirme çalışmalarına daha çok odaklanacağız. Bu şekilde güzel bir dönemi tamamlamayı umuyorum” ifadelerine yer verdi.

17 Tem 2018 - 13:01 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.