Gençcan'dan Avukatlara seminer

Türkiye Barolar Birliği ve Sakarya Barosu tarafından “Aile Hukukunda HMK Uygulamaları ve İstinaf ” konulu Meslek İçi Eğitim Semineri avukatların geniş katılımıyla Baro Konferans Salonunda yapıldı.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan’ın sunumunu yapmış olduğu semineri TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Sinem Hacıeminoğlu yönetti.

Baro Başkanı Av. Zafer Kazan açılış konuşmasında: “Bu kadar yoğun bir program içinde bizlere vakit ayıran Değerli Başkanımız Ömer Uğur Gençcan’a özellikle teşekkür etmek istiyorum. Mesleğimizi icra ederken vatandaşlarımızın hak kaybına uğramamaları için işimizi en doğru ve en iyi şekilde yapmak için düzenlemiş olduğumuz bu seminerin sunumunu yapacak olan, Aile Hukuku alanında içtihat yaratan yargıçlardan Yargıtay 2.Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan hocamıza sözü bırakırken kendisinin bilgilerinden istifade edeceğimiz çok verimli bir eğitim seminer gerçekleştirdiğimize inanıyorum.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından seminerin ilk oturumuna geçildi. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan konuşmasına, Aile Hukukunda Yargıtay uygulamalarını anlatarak başladı. Gençcan soru cevap şeklinde yaptığı sunumunda, hukuk usulünde dikkat edilmesi gereken hususları madde madde sıralayarak, örneklerle ve kanun maddeleri ile açıkladı.

Aile ve Aile Hukukunun enine boyuna anlatıldığı, karşılıklı sorular ile tartışıldığı seminer sonunda Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan’a değerli katkılarından dolayı teşekkür plaketi sunan Baro Başkanı Av. Zafer Kazan, TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Sinem Hacıeminoğlu’a da bu organizasyon için teşekkür etti.

17 Eyl 2018 - 14:25 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.