Genç kızlar baygın halde bulundu

Sakarya’nın Serdivan ilçesinde yol kenarında iki Suriyeli genç kız baygın halde bulundu.

Olay, Serdivan ilçesi Çubuklu Mahallesi Kayar mevki'inde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, İbrahim Kurt isimli vatandaş yol kenarında baygın halde yatan iki genç kızı görünce durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. Konunun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapılan kızların Suriye uyruklu oldukları belirlendi.

Jandarma ekipleri kızların kimler tarafından getirildiği ve neden oraya bırakıldığı konusunda geniş çaplı inceleme başlattı.

Komutanlığa gelen ihbarda Serdivan ilçesi, Çubuklu Mahallesi, mezarlık altı mevkiinde 2 yabancı uyruklu kız çocuklarının korkmuş şekilde görüldüğü bildirilmesi üzerine komutanlığımızca olaya müdahale edilmiştir.

Yapılan araştırmalar neticesinde N.E (K/17) ve R.A.(K/14) isimli Suriye uyruklu şahıslar ailelerinin rızası dahilinde nüfus işlemleri ve diğer resmi işlemleri için öğle saatlerinde aile dostları olan A.T (E/44) ile birlikte Sakarya Valiliğine gitmişlerdir. İşlerinin bitmesine müteakip Kazımpaşa mahallesinde yemek yedikten sonra Çubuklu tarafından Serdivan ilçesine giderken R.A. ve N.E. isimli kız çocukları yolun ağaçlık alan olması nedeniyle korkarak araçtan inip kaçmaya çalışmışlardır.

A.T. isimli şahıs da Serdivan'a gelerek R.A'nın annesini alıp kızları bulmak için komutanlığımıza gelmiştir. R.A. ve N.E. isimli şahıslar ambulans çağırılarak olası cinsel taciz ve tecavüz ihtimaline karşı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilerek yapılan muayenede herhangi bir tecavüz bulgusu tespit edilemedi.

Olayla ilgili Sakarya Nöb.C. Savcısına bilgi verilerek alınan talimatlar doğrultusunda R.A. ve N.E. isimli şahısların pedagog, avukat ve tercüman dahilinde mağdur sıfatıyla ifadeleri alınmıştır.

A.T. isimli şahsın "Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma" suçundan ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakılmıştır.

İHA

18 Eki 2018 - 14:07 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.