Fildişi Spor Bakanı Hendekte'ydi

Dünya Etnospor Konfederasyonu ve UNESCO iş birliğinde düzenlenen UNESCO Geleneksel Sporlar ve Oyunlar 4. Müşterek Danışma Toplantısı'na katılmak için Türkiye'de bulunan Fildişi Sahili Spor Bakanı Paulin Danho, Hendek'i ziyaret etti.

Hendek'i gezdi

Fildişi Sahili Cumhuriyeti Spor Bakanı Paulin Danho, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Hendek'e geldi. Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü'yü makamında ziyaret eden misafir bakan ilçemizdeki spor aktiviteleri konusunda bilgi aldı. Ziyarette Kaymakam Orhan Burhan, 25. Dönem Milletvekili Ali İnci, İl Spor Müdürü Fatih Çelikel, İlçe Spor Müdürü Süleyman Akıcı, DEİK Fildişi Türkiye İşbirliği Başkanı Halit İnci, Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula, Belediye Meclis Üyeleri Mahmur Nedim Alkan ve Bilal Deniz katıldı.

Spor, evrensel kültürün bir parçası

2021'deki Afrika'da yapılması planlanan Geleneksel Afrika Spor Oyunları için ilçemizdeki spor tesislerini görmek amacıyla ilçemizi ziyaret etti. Bakan Danho'ya Başkan Püsküllü, ilçemizdeki spor faaliyetleri konusunda bilgiler aktardı. Sporun evrensel kültürün bir parçası olduğuna dikkat çeken Başkan İrfan Püsküllü, "Spor, Kardeşliktir, Spor Arkadaşlıktır, Spor Dostluklar arasında bir köprüdür. İnsanlığın var oluşundan bu güne kadar spor tarihini incelediğinizde bunu tüm açıklığıyla göreceksiniz. Spor uluslararası platformda savaşların en asilidir. Çünkü o barışın savaşıdır. Hendek Belediyesi olarak sporu önemsiyoruz. Karate, taekwando, muay thai, güreşte ciddi başarılarımız var. Sporcularımız Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında aldıkları derecelerle göğsümüzü kabartıyorlar. Güreş ve yağlı güreş bizim ata sporumuz ve biz bunlarda söz sahibiyiz. Her türlü bilgi paylaşımına açığız. "dedi.

Hendek, bizim için özel

Fildişi Cumhuriyeti Spor Bakanı Paulin Danho, Başkan İrfan Püsküllü'ye ev sahipliği için teşekkür ederek, "Hendek'e daha önce de gelmiştim, bende çok özel bir yeri var. Kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Bizleri çok güzel karşıladınız. Sizler ile güzel bağlar kurmak istiyoruz. Sizleri de ülkemizde görmekten mutlu olacağız. Bizlerin gelişi burada bir kardeşlik köprüsü kurulmasına vesile olsun inşallah. Hendek'in Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ile tanışmaktan memnun olduk. Gördük ki Hendek'te güzel hizmetler vermiş. Geçen gelişimden bu yana çok güzel gelişmeler var. Bizleri de çok sıcak karşılayan Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bizler Hendek'ten güzel duygularla ayrılacağız ve ülkemize selamlarınızı götüreceğiz"

Gelenekler yaşatılmalı

25. Dönem Milletvekili Ali İnci, Bakan Paulin Danho'ya kendisinin de eski bir sporcu olduğunu belirterek geleneksel sporların yaşatılması gerektiğine dikkat çekti. İnci, "Nesilden nesile, sözle, nefesle, sazla, türküyle aktarılmış kültürel kodlarımızı diri tutmak ve tarihi birikimleri yarınlarımıza aktarmak hepimizin ortak vazifesidir."dedi.

Kardeş olalım

Kaymakam Orhan Burhan'da Fildişi Spor Bakanı Paulin Danho'ya nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, Fildişi'nden bir şehir ile Hendek'in kardeş şehir olmasının aradaki bağı daha güçlendrieceğini söyledi.

16 Ağu 2018 - 12:41 - Spor



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.