Fenerli Evde Restorasyon Devam Ediyor

Taraklı ilçesinin en önemli eserlerinden biri olan Fenerli Ev’de yapılan onarım çalışmaları devam ediyor.

Taraklı ilçesinin en önemli eserlerinden biri olan Fenerli Ev’de yapılan onarım çalışmaları devam ediyor. Ulucami Mahallesi Hamam Sokakta 18’inci yüzyılda inşa edilen ve aradan geçen zaman sonunda ayakta kalmayı başaran 'Fenerli Ev' devam eden restorasyon çalışmalarıyla küllerinden doğuyor. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) tarafından satın alınan Taraklı Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Fenerli Ev’in yakın zamanda tamamlanması planlanırken, bu binanın turizme kazandırılacak olması Taraklılıları heyecanlandırıyor. Tarihi fenerli evin yeniden eski ihtişamına kavuşturulmasında Taraklı Belediyesi'nin büyük rolü olduğunu söyleyen Taraklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Şahin Akı, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Geleneksel malzeme ve ahşap ustaları tarafından yapılan çalışmalarda, Fenerli evi kısa zaman içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini dile getiren Akı, “Ecdat yadigârı eserlerin ayağa kaldırılması yönündeki çalışmalarımıza 2004 yılında başladık. Yunuspaşa çarşısındaki eski dükkanlarda ve Hacıatıflar Hanı'nda olduğu gibi Fenerli Ev'in restorasyonunu da yapıyoruz. Burası yaklaşık 200 yıllık bina" dedi.

22 Eyl 2014 - 15:19 - Kültür & Sanat



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.