Evcil Hayvanlarda bilinçsiz ilaç kullanımı!

Türk Veteriner Hekimler Birliği Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız açıklamalarda bulundu.

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız açıklaması;

Maalesef halkımızın bir kesiminde arkadaştan ya da komşudan duyumlar ile ya da internet üzerinden ilaç tavsiyeleri ,ne olduğu belirsiz sahte olması büyük olasılıkla bir kısım ilaçları kullandıkları görülmektedir. Gecenin bir vaktinde veteriner Hekimleri arıyorlar.Yanlış ilaç kullanımına bağlı olarak köpeğim ,kedim zehirlendi.Lütfen bize yardım ediniz.İnsani boyutuna bakarsak tabi ki, müsait olan meslektaşlarım gecenin bir vakti de olsa, istirahat saatlerinde can deyip gerekli yardımı yapacaklardır.Tavsiyemiz ,hayvan sahipleri buna benzer durumlara düşmemek için konusunda uzman bir veteriner hekimden evcil hayvanınızın sağlığı ile ilgili her zaman yardım alabilirler.Beslediğimiz canlılar için ilaca ihtiyaç duyduğunuzda kullanacağınız yol yordam çok açıktır. Öncelikle ilaç satış noktaları yasalarla net olarak belirlenmiştir.Eğer satılan ilaç değilse o zaman kedi ya da köpeğinize arkadaşınızın,dostunuzun tavsiye ettiği o ürünü niçin kulanıyorsunuz?İlaç olarak adlandırılan ürün bir çok araştırma ,kontrollerden , kalite standartlarından geçiyor.Satın alınan yerde ilaç satış yetki belgesini görmeniz gerekmektedir.İlacı size tavsiye eden veteriner hekim mi yada sıradan bir vatandaş mı ?Bu ve benzeri sorulara cevap bulmanız gerekmektedir.En basitinden bir örnek vermek gerekirse bit ,pire ilacı diye yasal olmayan yerlerde satılan ne olduğu belli olmayan kimyasal zehirleri hayvanınıza uygulamayınız.Can dostunuza zarar verebilirsiniz.Yada mevcut sorunu çözmenize mani olur.

İlaç seçiminde ,son derece duyarlı olmak bir hekimden yardım almak sizi ve de can dostunuzu sağlığını garanti eder.Yada tersi durumunda can dostunuzun sağlığını riske sokarsınız.Can dostlarımız için daha duyarlı olalım.

11 Tem 2018 - 09:54 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.