Eski ve yeni sendikacılar kapıştı..!

Eski ve Yeni sendikacılar 20 haziran'da kozlarını paylaşacak. Sendikacıların seçim savaşının sonucu merakla bekleniyor.

Hükümete yakınlığı ile bilinen bir sendika hafta sonu Olağan Genel Kurul’a gidiyor.

Sakarya’da sendika seçimleri başladı. Memur Sen’den sonra en önemli seçim olarak dillerde olan sendikanın kongresi için hummalı çalışmaların yapıldığı söyleniyor.

Söylentilere göre malum sendikanın eski başkanı, yeni başkana cephe açarak, karşısına aday çıkarmak istiyormuş. Sakarya’da bir dönem sıkıntılı günlerin yaşanmasına neden olan kişinin sendikanın başına getirilmek istenmesi farklı yorumlara neden oluyormuş. Malum camianın da merakla beklenen seçimi için mevcut başkanın oy oranının 30-35 lerde olduğu ifade edilirken, eski yöneticiler ve malum sendikayı tümden ele geçirmek isteyen zihniyetin oy oranı ise 50-55’lerde imiş. Hal böyle olunca, eski sendikacılar işin içine Akyazı teşkilatını da dâhil etmek istemiş.

Akyazı bölgesini seçimin içine sokarak, mevcut başkanın gücünü azaltıp aradan çıkma planları yaptıkları söylenen eski sendikacıların oyununun tutup tutmayacağı belli olacak.

Hafta sonu yapılması planlanan seçimin oldukça gergin ve çekişmeli geçeceği konuşulurken, sendikada ikilik yapmak isteyen zihniyetten kurtulmak istediklerini el altından yaymaya başlamışlar.

Bu arada, hafta içi yapılan bir sendikada taraf olan bu malum zihniyetteki sendikacılar, ilk darbeyi alarak hafta sonu yapılacak olan seçimlerde sahaya 1-0 mağlup olarak inecekleri konuşulmakta.

Sakarya’da sendika camiası, özellikle de bu anlaşılmaz hırsı olan sendikacıların, kendi bünyelerinde yapacakları seçimi merakla bekliyor. Camiada ikilik, hatta üçlük yaptıkları artık yüksek sesle telaffuz edilen bu sendikacıların seçimden yenilgiyle ayrılmaları halinde şehrin derin bir nefes alacağı ifade edilmekte.

19 Haz 2015 - 15:49 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.