Erdoğan, Sakaryalı vekilleri neden liste dışı bıraktı?

Sakarya’dan mevcut üç milletvekili, Türkiye geneli 167 milletvekili 5 bakanı listeye almaması ile ilgili Erdoğan açıklamada bulundu. Şaban Dişli, Mustafa İsen ve Ayhan Sefer Üstün’ün yer almadığı liste ile ilgili Cumhurbaşkanı bakın neler dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran'da yapılacak olan seçimler için vekil adaylarından yazılı taahhüt aldıklarını açıklarken bu yazılı metinde 'haftanın 3 günü Ankara'da, 3 günü de seçim bölgedeki ofiste olma' sözü aldıklarını açıkladı.

AK Parti'de milletvekili adayları belli oldu: 167 isim yeniden aday, 5 bakan listede yok.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

“Ehliyet, liyakat önemli… Parlamentodaki prensiplerimize dikkat etmemiş, devamda hassasiyet göstermemiş arkadaşlarımızı listelere koymadık, koymuyoruz.

Bir de bu defa bir hassasiyet daha gösterdik. Aday adayı arkadaşlardan yazılı bir taahhüt aldık. ‘Haftanın üç günü Ankara’dasınız. Üç günü dışında, hepinizin seçim bölgenizde ofisleriniz olacak.

O ofislerde çalışmaları yürüteceksiniz. Oralardaki çalışmalarınızı da her hafta rapor edeceksiniz’ dedik.

22 May 2018 - 10:17 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.

01

Sakaryalı - Herşey çok güzel. hangi vekil adayı ofisine gittiğimizde dert dinleyip iş çözecek. inanın it iti ısırmaz mantığı ile siyaseti rezil ettiler bu gelecek seçimde akparti biraz zor yol alır çünkü akparti gönüldaşı olarak hakkında şaibeler olan kişileri başımıza taç yapmaya çalışıyorlar sonrada 7 de 7 diyorlar güldürmeyin milleti.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Mayıs 10:17