Enstitü Müdürlüğü'ne Zafer Tatlı atandı

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi(SUBÜ) yapılandırılma süreci kapsamında Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğüne Prof.Dr. Zafer Tatlı atandı.

SUBÜ Esentepe Kampüsü Spor Bilimleri Fakültesi’nde tesis edilen Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde gerçekleşen törende Prof.Dr.Naci Çağlar görevi Prof.Dr. Zafer Tatlı’ya devretti. Törene Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık da katıldı.

“Sektörün ihtiyaçlarına yönelik çalışılacak”

Rektör Mehmet Sarıbıyık, görev devrinde yaptığı konuşmada, katkılarından dolayı Naci Çağlar’a teşekkür edererek: “ Sayın Çağlar, üniversitemizin yapılandırılma sürecinde fedakarca büyük katkılar sağlamış değerli bir hocamızdır. Enstitü görevinde de başarılı bir yönetim sergiledi, önemli katkılar sağladı, üniversitelerin personel ayrımı nedeniyle kadrosu Sakarya Üniversitesi’nde kaldı. Kendilerine üniversitemiz adına teşekkür ediyorum, başarılarının devamını diliyorum, Sayın Zafer Tatlı’ya da hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kendisi, bugüne kadar ortaya koyduğu başarılı çalışmalarını enstitüde de devam ettirecektir.

Zafer Tatlı Hocamızla birlikte üniversitemizin misyonu doğrultusunda çalışmalar yapmayı amaçlıyoruz. Yüksek lisans ve doktora seviyesindeki öğrencilerimizi AR-GE çalışmaları yapan kişiler olarak yetiştirerek sektörün sorunlarına çözüm üretmeyi hedefliyoruz" dedi. Prof.Dr. Naci Çağlar, Enstitü çalışmalarında katkı sağlamaya devam edeceklerini belirterek “Değerli Hocamız Zafer Tatlı’yı yeni görevi nedeniyle kutluyorum, hayırlı çalışmalar diliyorum” dedi. Zafer Tatlı da Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün akademik çalışmalarını iş dünyasının ve toplumun ihtiyaçlarına yönelik geliştirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Tören sonrası Rektör Sarıbıyık Çağlar ve Tatlı’ya plaket takdim etti.

Prof Dr. Zafer TATLI Kimdir?

1968 yılında Osmaniye Kadirli ilçesinde doğan Prof Dr. Zafer TATLI Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Metal Eğitimi Bölümünden 1991 yılında mezun oldu ve 1991-1993 yılları arasında Kırşehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde Öğretmen olarak görev yaptı. 1994 yılında Sakarya Üniversitesi adına YÖK bursu ile İngiltere’nin Newcastle Üniversitesi’nde, 1996 yılında Metalurji Malzeme ve İmalat Mühendisliği’nde Yüksek Lisans ve 2002 yılında da Doktora eğitimini tamamladı. 2002 de Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesinde Yrd. Doç. Dr. olarak atanan Tatlı, 2011 yılında Doçent ve 2017 Profesör unvanlarını aldı. Bölümünde Anabilim dalı başkanlığı, Bölüm başkan yardımcılığı yanısıra 2012 - 2018 yılları arasında Karasu Meslek Yüksekokulunda müdürlük görevini de yürüttü. 2017 den beri YÖK Üniversiteler Arası kurul, Meslek yüksek Okulları Koordinasyon Kurulu üyeliği yapmaktadır.

DPT, TÜBİTAK ve Sakarya Üniversitesi tarafından desteklenen birçok projede proje yürütücülüğü yanında birçok teknik ve sosyal projelerde araştırmacı olarak da görev aldı. Avrupa Birliği Erasmus Projesi, Irlanda Limerick Üniversitesinde Ders verme / Araştırma amaçlı 4 adet proje tamamladı. 2011, İngiltere Newcastle Üniversitesi Makine ve Sistem Mühendisliği bölümünde 3 ay Akademik Ziyaretçi olarak ve 2017 yılında 1 ay “Bioseramiklerin Geliştirilmesi” konularında bilimsel çalışmalarda bulundu. Akademik olarak çok sayıda ulusal ve uluslararası yayımlanmış makalesi bulunan TATLI evli ve 2 çocuk babasıdır. Hobi olarak serbest dalış ve bağlama ile ilgilenmektedir.

18 Eki 2018 - 15:21 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.