Engelsiz Arifiye için

Engelsiz Arifiye için, Arifiye Belediyesi Teknik Personeline Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğünce seminer verildi.

1 Mart 2018 Perşembe günü saat: 10.00'da, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan Engelsiz Kent Sakarya Projesi kapsamında Erişebilirlik Standartları Semineri gerçekleştirildi.

Seminer programında; erişebilirlik standartları, duyarlılık, bilinçlenme, uygulamalarda yaşanan problemler, çözüm önerileri konuları işlendi. Arifiye Belediyesi Teknik İşler Başkan Yardımcısı Adnan Akbaş'ın da katıldığı seminere; Fen İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Müdürlüğü teknik personeli katıldı.

Önemli Çalışmalara İmza Atıyoruz

Erişebilirlik Uzmanı Mehtap Yılmaz’ın Arifiye Belediyesi Kültür Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda verdiği semineri değerlendiren Teknik İşler Başkan Yardımcısı Adnan Akbaş yaptığı açıklamada; " Erişilebilirlik olgusu sadece engelliler için değil; tüm bireyler için gerekli. Bu alanda yapılan çalışmalara çok büyük özen gösterilmeli. Yapılmış olmak için değil; standartlara ve kullanıma uygun olarak çalışmaların yapılması gerekiyor.

Arifiye Belediyesi olarak Engelsiz Kent Sakarya Projesi kapsamında, Arifiye'mizde önemli çalışmalara imza atıyoruz. Sosyal Tesisler, Spor kompleksi, Kültür Merkezi kompleksi, park ve bahçeler, kaldırımlar, yürüyüş yolları yapılırken, Erişilebilirlik standartlarını göz önüne alıyoruz. Gelecek nesillerimize engelsiz, erişilebilir bir Arifiye bırakmak için özellikle teknik ve ilgili personelin daha dikkatli olması gerekiyor." dedi.

01 Mar 2018 - 14:48 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.