ELDER'den önemli açıklamalar

ELDER Genel Sekreteri Yüksel, “Elektrik fatura ve fiyatları konusu, elektrik dağıtım şirketlerinin sorumluluğunda olan bir konu değildir. Dağıtım şirketleri olarak biz elektrik satmıyor, dağıtıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

ELDER Genel Sekreteri Uğur Yüksel’in yaptığı açıklamada, “Her defasında altını çizdiğimiz bir konu var ki; son yapılan bazı haberlerden sonra bir kez daha vurgulamakta yarar görüyoruz. Elektrik faturaları ve elektrik fiyatı konusu elektrik dağıtım şirketlerinin sorumluluğunda olan bir konu değildir. Dağıtım şirketleri olarak biz elektrik satmıyor; dağıtıyoruz. Hane ve işyerlerindeki elektriğin satışını perakende şirketleri yapmaktadır. Belirlenen elektrik tarifeleri üzerinden perakende şirketleri elektriğin tüketicilere satışını gerçekleştirir ve fatura edilir; tüketici olarak kullandığımız elektriğin bedelini ilgili perakende şirketine öderiz… Bu süreçte dağıtım şirketlerinin rolü elektrik sayaçlarını okumak ve aylık tüketimleri perakende şirketlerine bildirmektir. Dağıtım şirketlerinin asli işi evlerimize işyerlerimize ülkemizin dört bir köşesine elektriği ulaştırmak, bunun için gerekli yatırımları yapmaktır.

EPDK tarafından yapılan açıklamada da belirtildiği üzere Ocak ayı itibari ile geçerli olacak tarifenin Aralık ayı tüketimlerine yansıtılması yasal olarak mümkün değildir. Faturanın Aralık ayındaki kısmı 2017 tarifelerinden, Ocak ayındaki kısmı 2018 tarifelerinden hesaplanarak tüketiciye yansıtılmaktadır. Bu hesaplamaların nasıl yapılacağı da Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği ile düzenlenmiştir. Halkımızın bu konuda endişe yaşamasını gerektirecek bir sebep olmadığını bir kez daha vurgularken tereddütü olan kullanıcıların Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) web sayfasında;

http://www.epdk.org.tr/TR/Tuketici/Elektrik/FaturaHesaplama adresine ulaşarak faturasını kontrol edebileceklerini belirtmek isteriz. Sayaçların okumasını gerçekleştiren taraf olarak biz elektrik dağıtım şirketleri de, vatandaşlarımızla bu konuyla ilgili her türlü bilgiyi paylaşmaya hazır olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız. Günlük hayatımızın vazgeçilmezi olan elektrikle ilgili böylesine önemli bir konunun iletişiminde, tüm tarafların daha hassas davranacağına inanıyoruz.” dedi.

19 Oca 2018 - 09:50 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.