Ehliyet Alacaklara Üzücü Haber

Ehliyet alacaklar bundan böyle Avrupa Birliği Kriterlerine göre sürücü belgesi alabilecekler.

İçişleri Bakanlığı‘Karayolları Trafik Yönetmeliği’ önemli değişiklikler yapacak bir tasarı üzerinde çalışmalarını yürütüyor.

Çalışmaları son aşamaya gelen yönetmelik tasarısına göre, eskiden 10 olan sürücü belge sınıf sayısı düzenleme ile 18’e çıkarılacak.

Motorlu bisikletleri (moped) kullanabilmek için sürücü belgesi alma yaşı 17’den 16’ya düşürüldü. Sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilecek A sınıfı ehliyetleri alma yaşı ise 17’den 20’ye yükseltildi.

Yeni düzenleme ile birlikte artık bir üst araç kullanmak için alınacak ehliyetler için deneyim şartı getiriliyor

Uygun bir düzenleme. Çok büyük motorlar, bazı motosikletler devasa motora sahip. Bunları kullanacak insanların biraz daha yaşını başını almış insanlar tarafından kullanması uygun. Ayrıca, motosiklet kullanma hakkını elde edeceklerin en az 2 yıl daha küçük motor veya motorlu bisiklet kullanması düzenlemesi de yerinde bir düzenleme.

22 Haz 2014 - 00:15 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.