Eğitim Fakültesi büyümeye devam ediyor

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi laboratuvar, atölye, derslik ve konferans salonu açıldı. Açılış programında Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) öğrenim gören uluslararası öğrencilerin, Afrin harekatına katılan Mehmetçik'e destek mesajlarından oluşan bir k

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Hendek Kampüsü A Blok'ta konferans salonu, laboratuvar , atölye ve açılışına Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, Büyükşehir Başkan vekili Şenay Sakal, protokol, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. 1368 metre karelik toplam alanıyla 343 kişilik 6 derslik, 60 kişilik resim atölyesi, 71 kişilik İngilizce destek ofisi, 300 kişilik konferans salonu, bireysel danışma ofisi, teknik destek ofisi yer alıyor.

Başarılıyız

İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan laboratuvar, derslik ve konferans salonunun yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında "92 Eğitim Fakültesi arasında 2014 yılında 3. sırada 2015 yılında 2. sırada yer aldık. Bu başarıyı sürekli kılmak için yurt içi ve yurt dışında akredite hazırlıklarına başladık. Ulusal akreditasyon tamamlandıktan sonra uluslararası akreditasyon süresinin ikinci fazına geçilecek."dedi.

Donanımlı bireyler

Dekan Karahan öğretmen adaylarına şöyle seslendi: "Sevgili öğrenciler, sizlerin sözlü, yazılı ve görsel iletişim, eleştirel düşünme ve problem çözme, sayısal, finansal ve dijital okur-yazarlık, öğrenmeyi öğrenme, başka bireyler ile çalışma ve liderlik konularında yetkin ve donanımlı bireyler olması gerekmekte. Bu amaçlar doğrultusunda yeni mekânlarımızın başarılarınıza vesile olması temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum "dedi.

Lütfen buraları kullanın

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Üniversitesi TÖMER öğrencilerinin Afrin'e destek için hazırladıkları klibe teşekkür ederek Afrin'de savaşan ordumuza başarılar diledi. Elmas, yaptığı konuşmada öğretmenin ve öğrenmenin önemine değinerek, "Eğitim Fakültemiz de lisans, lisansüstü, formasyon eğitimlerimizin yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı, Sakarya İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile yoğun çalışmalar sürdürülüyor. Eğitimin sadece teoride değil pratikte de olmasında yanayız. Bizler yapılan laboratuvarların, atölyelerin, konferans salonlarının kullanılması taraftarıyız. Lütfen buraları kullanın"dedi.

Eğitim Fakültemizle gurur duyuyoruz

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü konuşmasında "Dualarımız, Zeytin Dalı Harekâtı'nda Afrin'de mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri'mizle birlikte. Biz her gittiğimiz yere adalet götürüyoruz, inşallah o bölgelere de adaleti götüreceğiz. Eğitim Fakültemizin kuruluşuna baktığımda 4 Temmuz 1997 yazıyordu. Bu eserleri ilçemize kazandıranlara hepinizin önünde şükranlarımı sunuyorum. İyi ki böyle güzel bir eğitim fakültemizi ilçemize kazandırmışlar. Eğitim Fakültemizle gurur duyuyoruz, çünkü hep ilklerdeyiz. Bize bu gururu yaşattığınız için hepinize çok teşekkür ediyoruz. Gençlik sizlerin elin, çocuklarımız sizlerin elinde. Eğer şu anda askerlerimiz gönül rahatlığıyla o cephelerde savaşıyorsa burada yetişen öğretmenlerimizin yetiştirdiği öğrenciler sayesinde. Kaliteli eğitim için kaliteli mekânlara ihtiyaç var. İnşallah yapılan bu salon, atölyeler ve laboratuvar çok kullanılır. Eğer bir eksik olursa ya da yer değiştirme biz Hendek Belediyesi olarak bunu karşılamaya hazırız. Ben bu eserin yapımda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."dedi.

Konuşmaların ardın Dekan Prof. Dr. Firdevs Karahan, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü'ye katkılarında dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

19 Şub 2018 - 17:04 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.