Eğiticiler bu eğitimde buluştu

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve TAP Derneği işbirliği ile öğretmenlere ‘Eğiticiler Eğitimde’ isimli sunum programı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, TAP Derneği Proje Sorumlusu Rümeysa Ercan ve okullarda görev yapan öğretmenler katıldı. Katılım gösteren herkese programın ardından atık pil toplama kutusu ve atık pil toplama kampanyasının afişleri dağıtıldı.

Daha duyarlı bireyler yetiştirmek

Düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Proje Sorumlusu Rümeysa Ercan TAP Derneği’nin çalışmalarından, pilleri kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiğinden, atık pillerin toplanması ve bertarafı hakkında bilgiler verdi. Programın asıl amacının yetişen neslin mimarı olan öğretmenlerin çevreye daha duyarlı bireyler yetiştirmesine katkı sunmak ve bu amaçla Büyükşehir Belediyesince her yıl okullar arasında düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışmasına katılımı arttırmak olduğu belirtildi.

Atık oluşmasını sağlamamak

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, “Çevre alanında birçok faaliyet yapıyoruz. Atık pil de bunlardan bir tanesi. Çok yeni ve büyük bir projemiz olan Sakarya Entegre Katı Atık Yönetimi’ni (SEKAY) hayata geçireceğiz. Bu proje neticesinde evsel atıklarımızın tamamı değerlendirilecek. Biliyorsunuz ki her sene düzenlemiş olduğumuz Atık Pil Toplama yarışmamız var. Atık diyoruz ama aslında hepsi değerlendirilebilir şeyler. Çevreciler olarak ilk kuralımız öncellikle atık oluşmamasını sağlamamak, ikinci amacımız ise geri kazandırmaktır” ifadelerini kullandı.

20 Kas 2017 - 12:18 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.