Durmuş'tan Dünya Engelliler günü mesajı

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Özel çocuklarımızın engellerini kaldırmaya yönelik her türlü çalışmanın onların yaşamlarını güzelleştirmeye yönelik olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, "Elele gönül gönüle çocuklarımızı hayallerine kanatlandırabilme çabasındayız" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet DURMUŞ'un 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Dünyamız, önündeki tüm engelleri aşarak hedeflerine ulaşan insanların başarı öyküleri ile doludur. Engelleri aşıp tüm dünyayı kuşatan başarı öyküleri, engelli bireylerin cesaret ve atılımlarına güç vermeli, yaşam stratejilerine manevi bir kaynak oluşturmalıdır.

Sosyal sorumluluk bilinciyle, engelleri kaldırmak, hayat mücadelelerinde yanlarında olmak, onları üretkenliğe ve hayattan tat almaya teşvik etmek adına yapılacak bütün çalışmalar özel çocuklarımızın, kardeşlerimizin yaşamlarını güzelleştirecektir.

Toplumsal yaşamın bütün sahalarında, eğitim kurumlarımızda, toplu taşıma araçlarında, kütüphanelerde özel öğrencilerimizin toplumla bütünleşmesini sağlayacak birçok düzenleme yapılmaktadır. Özel çocuklarımızın hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik yapılan bütün çalışmalar ve projeler, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçlenmesini de beraberinde getirecektir.

Sakarya'da, özel eğitim okullarımızda, temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızda oluşturulan özel eğitim sınıflarımızda, rehberlik araştırma merkezlerimizde, rehabilitasyon merkezlerimizde, özel öğrencilerimize yönelik eğitim desteğini her daim, titizlikle sürdürmekteyiz. Milli Eğitim Camiası olarak onlarla el ele, gönül gönüle, çocuklarımızı hayallerine kanatlandırabilme çabasındayız.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde, her birimizin bir engelli adayı olduğunu hatırdan çıkarmadan, zihinsel ve bedensel farklılıkların hayata engel oluşturamayacağı inancıyla toplum vicdanının hassas ikliminde huzurlu, sağlıklı, engellerin engel olamayacağı bir hayat temenni ediyorum.

03 Ara 2018 - 11:58 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.