Durdurun Gözyaşlarını

26 Temmuz (Bugün) Paris’ te Filistin için çok önemli bir toplantı yapılacak. Toplantıda ‘Türkiye kilit rol oynayacak’

Sözcü, Harf, basın toplantısında Bakan’nin niçin Davutoğlu ile bu sıklıkta konuştuğu sorusuna verdiği yanıtta “Çünkü Türklerin oynayabileceği bir rol var. Onların yorumlarının, bu rolü oynamalarını güçleştirdiğini söyledik. Ancak onların oynayabilecekleri bir rol veHamasile ilişkileri var” dedi.

Harf “Onlar bizim yapamayacağımız konuşmaları yapabilirler. Açıkçası, Türkiye’nin dışişleri bakanı bölgede kilit bir oyuncu ve İsrailile Hamas arasında ateşkese ulaşılmasında baskı gücü oluşturabilir” ifadelerini kullandı. Dün Hamas lideri Meşalle görüşmek için Katar’ın başkenti Doha’ya giden Davutoğlu, önceki gece Kerry’le üç kere telefonda görüştü.

Görüşmelerin büyük önem taşıdığı ve tüm dünyanın gözünün bu görüşmede olduğu biliniyor..İsrail’ in çok da yanaşmadığı barış görüşmelerinde ABD’ nin ve Türkiye’ nin oynayacağı etkin rol dünya kamuoyu tarafından da merakla bekleniyor.

26 Tem 2014 - 10:21 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.