Diyabetle mücadele küçük yaşta başlar

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü, küçük yaşlardan itibaren bilinçlenme, hareketli yaşam ve sağlıklı beslenme konularında anaokulu öğrencileri ve velileri bilgilendirdi.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü etkinlikleri dolayısıyla diyabet bilinci ve farkındalığını geliştirmek üzere Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Hendek Anaokulu’nun koordinasyonuyla gerçekleşen Dünya Diyabet Günü Farkındalık programına, Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz. Dr. Burcu Başaran Güngör, Okul Müdürü Dilek Öge, Anaokulu öğretmenleri ile veliler ve öğrenciler katıldı.

Velilerin ve öğretmenlerin diyabet hastalığının erken tanısındaki hastalığın belirti ve klinik sürecini tanımalarının önemini anlatan İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uzm. Hemşire Deniz De Asis, dünyada ve ülkemizde sayısı gittikçe artan diyabet hastalığında çocuklarda belirtilerin gözlemlenmesi, erken tanısının konularak komplikasyonların azaltılmasının öneminden bahsetti. De Asis “Sağlıklı yaşam alışkanlıkları küçük yaşlardan öğrenerek geliştirdiğimiz alışkanlıklardır ve ileride gelişebilecek Tip 2 diyabet riskiyle hepimiz karşı karşıya olabiliriz.” dedi.

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Diyetisyen Fatma Nur Öz Acar, diyabet ve beslenme ilişkisi konusunda bilgilendirmelerde bulunarak “Beslenme; açlık duygusunu bastırmak, karın doyurmak ya da canının çektiği şeyleri yemek içmek değildir. Beslenme; sağlığı korumak, geliştirmek ve yaşam kalitesini yükseltmek için vücudun gereksinimi olan besin ögelerini yeterli miktarlarda ve uygun zamanlarda almaktır.

Diyabet, bireyin başta beslenme alışkanlıkları olmak üzere hayat tarzı değişikliği yapması gereken bir durumdur. Çocuklarda fiziksel aktivite düzeyi gibi bireysel özelliklerine göre değişen enerji ve besin ögeleri gereksinimlerini çeşitli besinleri tüketerek karşılamaları ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmaları temel amacımızdır.” dedi.

Acar, şeker hastalığı riskini azaltmak için beslenme ve yaşam tarzımızda nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda önerilerde bulundu. Hendek Anaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladıkları global diyabet farkındalığı sağlamak amaçlı Dünya Diyabet Federasyonunun teması olan mavi daire figürleri ile öz çekim gerçekleştiren çocuklar renkli ve keyifli bir şekilde etkinliği tamamladı.

13 Kas 2018 - 15:03 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.