Dişli: "yeniden kalkınmaya başlayacağız"

AK Parti Milletvekili adayı Şaban Dişli, Erenler İlçesi’nde Ağrılı bir ailenin evine konuk oldu.

Çok sayıda doğukökenli vatandaşınkatıldığı ev toplantısında konuşan Dişli, “13 yıldır bu ülkede huzuru gördük. O huzurun tadına batıda vardı, doğuda. Şimdi bu huzuru bozmaya çalışıyorlar, buna izin vermeyelim” dedi.

ÇOK CANLAR GİTTİ

Küpçüler Mahallesi Set Arkası’nda Salih Akkoyun’un evinde yapılan toplantıda konuşan Milletvekili adayı Şaban Dişli, “Bizim nefret dilini bitirmemiz lazım. Bunu bitirecek olanda ailelerdir. Ne olursa olsun her bir aile bu büyük toplumun bir hücresi. Biz hücrelerimizi sağlıklı kılarsak, toplumda sağlıklı kılarız. Bu yanlışları biz karşılıklı konuşup halledebilseydik, bugünki durumlara düşmezdik. Çok canlar gitti, gidiyor” dedi.

OY DEVŞİRME

Ölüm çok büyük ve çok acı bir olay olduğunu söyleyen Dişli, sözlerine şöyle devam etti; “Helede böyle terörde olduğu zaman o çok daha acı. Ama o ölüm olayını maalesef birtakım şeylere devşirmeye çalışıyorlar. Seçim zamanı oya devşirmeye çalışıyorlar, seçimden sonra bir takım kurumları yıpratmaya devşiriyorlar. Her birimiz terörü ayrı lanetlemek zorundayız. Kim olursa olsun.”

İLK BASAMAK İSTİKRAR

“13 yıldır bu ülkede huzuru gördük. O huzurun tadına batıda vardı, doğuda vardı. Ama şimdi bu huzuru içeriden ve dışarıdan bozmaya çalışıyorlar. İçeride ve dışarıda değişik ince ayar yapan insanlar var. Türkiye % 5, % 7 kalkınıyordu. Ama şuan yüzde 3,5larakadar düştü. Onun için yeniden siyasi istikrarı yakalamamız lazım. Siyasi istikrar ekonomik istikrarın ilk basamağıdır. Siyasi istikrar olmazsa, ekonomik istikrarı getirecek o güven ortamını yeniden sağlayamayız. Güven ortamıile yeniden kalkınmaya başlayacağız. Kalkınmayı sağlayamazsak, öldürmekle hiçbirşeyin önüne geçemezsiniz. Bunu durdurmamız lazım. Bunu önce ailelerimizle başarabiliriz. Yeniden birlik, beraberlik, kardeşliği ailelerimizle yakalayabiliriz.”

ÖNCE KONUŞMAYI ÖĞRENECEĞİZ

Milletvekili adayı Şaban Dişli, 1 Kasımda acilen bir hükümet kurulmaz ise 2016 bütçesinin hazırlanamayacağını ve bununda beraberinde büyük sıkıntıları getireceğinin altını çizdi. Dişli, “Bütçe hazırlanamaz ise 2016 Ocak ayında hiç kimseye maaş ödeyemeyiz. Maaş ödeyemediğimiz zaman vatandaş harcama yapamaz, bakkal parasını alamaz toptancıya borcunu veremez, toptancı fabrikaya parasını ödeyemez, fabrika işçisinin maaşını ödeyemez. Bakın ekonomik zincir en zayıf halkadan koptuğu zaman sistem çöker. Bunları birşekilde başarırız. Şuanda başaramadığımız olay birbirimizle empati kuramamak, enerji alamamak, birbirimizle konuşamamak. 15 gündür seçim meydanlarında bunu sürekli söylüyorum. Önce konuşmayı öğreneceğiz” ifadelerine yer verdi.

Mahalle sakinleri tarafından ilgiyle dinlenen Milletvekili adayı Dişli’ye, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, İlçe Başkanı Resul Yılmaz eşlik etti.

22 Eki 2015 - 17:56 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.