Devler Hollandalı ekibe mağlup 56-69

Adatıp Büyükşehir, Europe Cup ilk hafta karşılaşmasında evinde ağırladığı Hollanda ekibi ZZ Leiden’e 56-69’luk skorla mağlup oldu.

Adatıp Sakarya Büyükşehir Basketbol Takımı, FIBA Europe Cup ilk hafta mücadelesinde Hollanda takımı ZZ Leiden ile Sakarya Spor Salonu’nda karşılaştı. Mücadeleyi Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Kulüp Başkanı Adil Köseoğlu ve çok sayıda taraftar izledi.

Karşılaşmaya Douglas, Nnoko, Etou, Kerem Özkan ve Alp Karahan 5’i ile başlayan Adatıp Büyükşehir, Etou ve Alp Karahan’ın buldukları üç sayılık atışlar ile maça başladı. Karşılıklı basketler ile geçilen ilk çeyrek, konuk takımın 14-18’lik üstünlüğü ile geçildi.

İkinci çeyreğe Etou’nun smacı ile başlayan Adatıp Büyükşehir, ilk beş dakikada skor bulamazken; oyuna ağırlığını koyan Hollanda temsilcisi farkı açarak skoru 22-33’e getirdi. İlk yarı 22-41 konuk takımın üstünlüğüyle tamamlandı.

Maç sonucu 56-69

Üçüncü periyota hızlı başlayan Büyükşehir, Toney Douglas, Şafak Edge ve Burak Eşlik’in bulduğu sayılarla skoru 34-47’ye taşıdı. Oyun üstünlüğünü ele alan yeşil siyahlı ekip, bulduğu üç sayılık atışlarla farkı 11 sayıya indirdi. Sayı bulmakta zorlanan Hollanda ekibi üçüncü çeyrekte 9 sayı üretirken, Büyükşehir Basket 19 sayı bularak skoru 41-50’ye çekti. Skoru kendi lehine çeviremeyen Adatıp Büyükşehir, parkeden 56-69 mağlup ayrıldı. Bu sonuçla Adatıp Büyükşehir Basketbol, Europe Cup’a yenilgiyle başladı.

17 Eki 2018 - 22:38 - Spor



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.