Cumhurbaşkanı verdiği iftarda HDP'li vekillere ve Yavuz’a göndermede bulundu…

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eşi Emine Erdoğan ile verdiği iftar yemeğine tüm Ak Partili milletvekilleri davet edildiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eşi Emine Erdoğan ile TBMM’nde bulunan Ak Partili tüm milletvekillerine davetiye göndererek Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde iftar yemeği verdi.

İçinde Sakaryalı milletvekillerin de bulunduğu tüm milletvekillerinin yer aldığı iftara TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım tüm kabinede yer alan bakanlarda iştirak ettiler.

İftar sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

“Kan dökmenin yasaklandığı, kalp kazanmanın teşvik edildiği öyle bir aydayız ki başı rahmet, ortası mağfiret sonu ebedi azaptan kurtuluş olan böyle bir ayda devam eden hadiselerin müsebbiplerinin bir an önce Hak yolunu bulmalarını, doğruyu görmelerini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” diyerek devam eden konuşmasında:

“Ak Parti’nin kurulduğu 2001 yılından bugüne kadar bu siyasi hareketin tabanından tavanına kadar her kademesinde, liyakat ve hizmet esaslı bir değişimin, kesintisiz bir şekilde yaşandığını biliyoruz. 22 Mayıs’ta yapılan kongrede genel başkanlık ve bilahare başbakanlık görevini devralan Başbakan Binali Yıldırım’ı ve genel merkez yönetim organlarına seçilenleri kutluyorum” dedi.

Milletvekilleri tarihi mücadele vermişlerdir

Türkiye’nin zor bir döneminde, tarihi bir mücadele verdiklerine sözlerine ekleyen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi:

“Milletvekillerimizin çok çalıştığını, çok yorulduklarını biliyorum. Ama üstlendiğiniz görev sizlere, çalışmaktan ve yorulmaktan şikâyet etme hakkı vermiyor. Tam tersine sizlerden daha çok çalışmanızı, daha çok üretmenizi, ülkemizin ve milletimizin geleceğine daha çok katkı sağlamanızı bekliyoruz. Türkiye’nin önünü açmanız, yürüyüşü hızlandırmanız için, süratle adımını atmanız gereken Parlamento İç Tüzüğü’nü değiştirmenizdir” dedi.

Masa üzerinde dolaşan parlamentere yakışmıyor

Dokunulmazlık dosyaları ile ilgili komisyon görüşmeleri esnasında Sakarya Ak Parti Milletvekili Ali İhsan Yavuz’un da yer aldığı tekme ve yumrukların havada üşüştüğü kavga ile ilgili olarak da Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları dile getirdi:

“Türk halkına, böyle masaların üzerinde dolaşan parlamenterler yakışmıyor. Tahrik esaslı bir parlamento çalışmasını doğru bulmuyorum. Ben bu Parlamento’nun, milletimin bunu başaracağına inanıyorum. Bu güç bizde var. Ama biz kendi ayaklarımıza vurmayacağız, kendi ayaklarımıza çakmayacağız. Bir tarafta terörle mücadelede bu operasyonları başarılı bir şekilde sürdürürken, diğer taraftan yatırımlarla beraber inşallah üretimlerimizi artıracağız.”

14 Haz 2016 - 11:20 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.