Çocuklarda öz disiplin

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Aile ve Çocuk Seminerleri’ Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi’nde devam etti.

Uzman Psikolog Semiha Özgür Sezer’in konuşmacı olarak katıldığı eğitimde çok sayıda veli ve öğrenci yer aldı.

Öz disiplin

Ailelerin çocuk yetiştirmede karşılaştıkları problemlere değinen Uzman Psikolog Semiha Özgür Sezer, “Duygusal zekâsı yüksek olan çocuklar, akademik başarısı yüksek çocuktan daha kaliteli, başarılı yaşam sürerler. Her zaman ihmal edilen irade eğitimi çocukta görülen birçok davranış problemlerinin temelini oluşturmaktadır. Öz disiplin çocuğa gereksiz ve zararlı dürtülerle baş edebilme iradesini ve becerisini kazandırır. Çocuklarda haz bağlantısı kurduğu teknoloji bağımlılığı, sorumsuzluk gibi davranış problemleri ancak öz disiplin ve irade eğitimi ile kazandırabiliriz” ifadelerini kullandı.

Çocuklara sınırlara ihtiyaç duyarlar

Sezer, “Çocuklar yaşadıkları dünyanın kurallarını anlamaya ihtiyaç duyarlar. Onlardan ne beklendiğini, ne kadar ileri gidebileceklerini ve ileri gittikleri zaman neler olacağını, yani kendi sınırlarını bilmek isterler. Çocuklar sınırlara ihtiyaç duyarlar. Çünkü sınırları belirlenmiş bir dünyada kendilerini güvende hissederler. Ayrıca sınırları olan bir çevre, çocuğun kendisi ve dış dünya hakkında bilgiler edinmesine yardımcı olur. Çünkü çocuklar kuralların uygulanması sırasında anne ve babalarının yetkin olduklarını hissettiklerinde ve kendilerini koruyabileceklerini bildiklerinde, dış dünyayı bir tehdit olarak görmez ve keşfetmeye başlarlar” diye konuştu.

16 Oca 2018 - 15:09 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.