Çocuklara isimleri ile seslenmek çok önemli

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mahremiyet Eğitimi Atölyesi’nde ilk ders zili çaldı.

Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleşen ‘Ailede Mahremiyet eğitimi’ konulu ilk derse Psikolog Emre Aytekin konuşmacı olarak katıldı. Ailelerin yoğun ilgi ve katılım gösterdiği Mahremiyet Eğitimi Atölyesi’nin ikinci dersi 25 Temmuz Çarşamba günü saat 11.00’da ‘Teknolojide Mahremiyetin Rolü’ konuyla devam edecek.

Güvene dayalı ilişki

Çocuklarla güvene dayalı ilişki kurmayı öneren Psikolog Emre Aytekin, “Çocuğunuza verilecek cinsel eğitimde sabırlı ve hoşgörülü olmak, endişeye kapılmamak, onun seviyesine inmek, olası değişik söz ile davranışlar karşısında rahat olup anlamaya ve dinlemeye çalışmak güven duygusunu pekiştirecektir. Çocuğa bedeninin kendisine ait olduğu ve bedeni ile ilgili konularda karar vereceği küçük yaşlarda öğretilmelidir. Çocuklara cinsellik anlatılırken sadece bedensel bir durum gibi anlatılmamalı. sevgi kelimesi de dâhil edilmelidir” dedi.

Çocuk kime sorarsa o cevaplamalı

Aytekin, “Mahremiyet eğitiminin kız çocuklara anne, erkek çocuklara baba tarafından verilmesi düşüncesi doğru değildir. Çocuk kime soru soruyorsa o ebeveynin yanıtlaması gerekir. 3 yaş sonrasında çocuklar cinsiyet ayrımını fark etmeye başlar. Çocuklara isimleri ile seslenmek de onlar için çok önemlidir. Aşkım, birtanem gibi kelimeler kullanmamaya özen göstermeliyiz” dedi.

20 Tem 2018 - 17:19 - Eğitim



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.