Çocuklar bilinçli alışverişi öğrendi

Sapanca Nebiye Ertan İlkokulu 3-A sınıf öğrencileri Sapanca Belediyesi Zabıta ekipleri eşliğinde Sapanca Kapalı Pazar yerinde ilk alış verişlerini yaptılar.

Alışveriş yapmayı öğreniyorum projesi

Sapanca Nebiye Ertan İlkokulu 3-A sınıf öğretmeni Hikmet Çolak ve öğrencileri “Alışveriş yapmayı öğreniyorum projesi” kapsamında Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile ortaklaşa, kapalı pazar yerinde öğrencilere nasıl alışveriş yapılması gerektiğine dair bilgi paylaşımında bulundu.

Öncelikli olarak etiket kontrolü, ürünlerin son kullanma tarihine bakma alışkanlığı, alınan ürünün gramajının kontrolü, pazar yeri tartı aletinin kullanımı, hileli mal tespitinde hareket tarzı konulu başlıklar altında bilgi paylaşımı ile denetim yapıldı.

Zabıta Müdürü Aydın Yıldız, halkın sağlığı ve güveliği açısından kendilerinin bu denetimleri belirli aralıklarda yaptıklarını, vatandaşlarında doğru ve bilinçli alışveriş yapması gerektiğini söyledi.

Yıldız, “Bu proje ile çocuklarımız alışveriş konusunda bilinçli birer birey olma aşamasında ilk deneyimlerini ekip arkadaşlarımız ile birlikte gerçekleştirdi. Bu vesile ile bilinçli tüketici nasıl olunur, nelere dikkat edilir ve satıcılarında nelere dikkat etmeleri gerekir konularını yerinde görerek öğrenmiş oldular. Okul yetkililerine bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi

15 Oca 2018 - 17:20 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.