CHP’den İsrail'e Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanlığı tarafından basın açıklaması düzenlenerek, Filistinlileri öldüren İsrail’e tepki gösterildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez tarafından bildirilen Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı saat 11:00 yapılan basın açıklamasını, Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır üyeleri ve basınla paylaştı.

Açıklamaya Ferizli İlçe Başkanı Rüştü Yüksek, İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, PM üyesi Ayça Taşkent ve partililer katıldı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasının ardından sokaklara dökülen Filistinlileri katleden İsrail’e tepki göstermek için partililer İl Binasında toplandı.

Burada açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Erdoğan Isır tarafından yapılan açıklamada, Filistin’de yaşanan olayların bir katliam, insanlık dramı olduğunu ifade ederek; “Binlerce masum Filistinlilerin yaralandığı, 60 kişinin hayatını kaybettiği insanlık dışı saldırıyı lanetliyoruz. Bu dramın en büyük sebebi Filistin sorununun çözümsüzlüğü, başta ABD olmak üzere büyük güçlerin hesapsız politikaları ve İsrail’in gaddar tutumudur. Filistin sorununun çözülmeden Ortadoğu’da yaşanan sorunların çözüme kavuşması imkansızdır dedi.

İsrail, Filistin halkının meşru temsilcileriyle müzakere ederek sorunu çözmek yerine masumları öldürmeyi tercih ediyor. ABD, büyükelçilik binasını İsrail’in 70. Kuruluş yıl dönümünde Kudüs’te açmış olması büyük bir provakasyondur.

ABD’yi bu yanlış politikasını terk etmeye İsrail’i ise masum sivillere yönelik katliam politikalarına son vermeye çağırıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Filistin sorununun çözüm zemininin başkenti Doğu Kudüs olacak şekilde 1967 sınırlarına göre kurulmuş egemen Filistin Devletiyle İsrail’in güvenlikli sınırlar içerisinde yan yana barış içerisinde yaşaması olduğunu vurguluyoruz.

ABD ve İsrail’in yanlış politikalarına karşı tüm dünyadan yükselen kınama mesajları somut bir sonuç doğurmamaktadır. Filistin halkının yaşadığı insani dram devam ediyor. Türkiye olarak Filistin halkıyla dayanışmamızı en güçlü bir şekilde hayata geçirmeliyiz” diye konuştu.

16 May 2018 - 15:18 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.