Çark Deresi’nde temizlik çalışmaları

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Çark Deresi çevresinde gerçekleştirilen temizlik çalışmaları devam ediyor.

Konuya ilişin SASKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Ekiplerimiz Çark Deresi’nin Şeker Fabrikası mevkiinde başladıkları dere kenarı temizlik çalışmalarını Mithatpaşa Vagon Park mevkiinde sürdürüyorlar. Ayrıca dereyi kirleten çöpleri temizleye yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz rutin temizlik çalışmalarımız da devam ediyor.

Şehrimizi temiz tutmak, çevremize sahip çıkmak için Sakarya’da yaşayan her bir bireye önemli sorumluluklar düşüyor. Bu anlamda çöplerin Çark Deresi’ne atılmaması ve derenin kirletilmemesi hususunda vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz” denildi.

15 Ağu 2018 - 13:08 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.

01

Yaşayan DERE - Çark Deresinin bu hali içler acısı. Çark Deresi yıllar önce yapılan sözüm ona düzenleme ile hiçbir canlının barınamadığı taş ve beton yığını haline getirilmiştir. Tam bir çevre ve doğa katliamı yapılmıştır. Dereyi kirleten kaynaklar kesilmek yerine, derenin hayat ile bağı kesilmiştir. Çark Deresi ile ilgili yeni bir proje yapılmalı, içinde ve çevresinde canlı barınabilir hale getirilmelidir. Yoksa bu haliyle şehre ne estetik ne de ekolojik bir faydası vardır. Değilse kapatın üzerini yol yapın. Alın size Yenikenti şehre bağlayacak raylı sistem altyapısı. Hiç olmazsa bu şekilde bir katkısı dokunur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ağustos 13:08