Büyükşehir Akademi’de konu: 'Sakaryaspor’un kuruluş tarihi'

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Büyükşehir Akademi’de dersler devam ediyor.

Moderatörlüğünü Erdal Hoş’un yaptığı ‘Futbol Sosyolojisi Seminerleri’ dersinin bu haftaki konuğu Erol Girişken oldu. Girişken, Sakaryaspor’un kuruluş tarihine ilişkin bilgileri katılımcılarla paylaştı.

Renkler yeşil-siyah

Erol Girişken, “Sakaryaspor kurulmadan öncede Ada Gençlik adında spor kulübü vardı. Yani Adapazarı’nda amatör bile olsa futbola ilgi devam etmekteydi. Sakaryalı ve aynı zamanda kalecilik yapmış Fikret Aldinç, Sakarya’ya gelerek burada bir takımın kurulması gerektiğini bizlere söyledi. Sakaryaspor kurulduktan sonra renklerin belirlenmesi çok zamanımızı almadı. Avukat Zerrin Batmaz ile tokalaşan Ethem Boran, renkleri Zerrin Hanımın üzerindeki kıyafetlerden seçti. Sakaryaspor ‘un renkleri artık yeşil-siyah olmuştu” ifadelerini kullandı.

Oyuncu ve antrenör

Konuşmalarına devam eden Girişken, “Sakaryaspor’da o zaman 22 kişilik kadrosu bulunuyordu. Kadromuzun içinde berberinden tutun da terzisine kadar herkes vardı. O zamanlar teknik direktör ve antrenör bulmak çok zordu. Fikret Aldinç o ara hem kaleci hem de tüm takımın çalışmasını üstlenerek oyuncuların gelişmesine yardımcı oldu. Sakaryaspor üç sene boyunca üst lige çıkmak için oynasa da bunu bir türlü başaramadı” dedi.

Dört dev oyuncu

Cümlelerine devam eden Girişken, “Sakaryaspor, Türkiye Ligi’ndeki flaş transferlerini 1973-1974 sezonun da Trabzonspor ile mücadele ettiğimiz sezonun başında yaptı. Sakaryaspor o dönemin en iyi dört oyuncusunu kadrosuna dâhil etmişti. Fenerbahçe’den Milli Futbolcu sağ açık Yaşar, Galatasaray’ın unutulmaz orta sahası Ayhan, Bursaspor’dan sol bek Haluk, Beşiktaş’tan libero İhsan. O sezon Trabzon ile berabere kalmış olsaydık şampiyon olacaktık. Bu sezonun ardından diğer sezonlarda da üst lige çıkmak için mücadele ettik” dedi.

06 Nis 2018 - 15:52 - Spor



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.