Bülbül için, "Söylediklerine kendi de inanmıyor" dedi

CHP Sakarya İl Başkanı Ayça Taşkent, MHP İl Başkanı Levent Bülbül’e, "Bir hukukçu olarak Anayasa değişiklik paketini inceleyebilseydiniz..” dedi.

Yeni Anayasa ile ilgili Referandum süreci yaklaştıkça siyasi söylemlerde ağırlaşmaya başladı. MHP İl Başkanı Levent Bülbül’ün önceki gün yaptığı açıklamalara en sert tepkiyi CHP İl Başkanı Ayça Taşkent gösterdi.

Bülbül’ün yaptığı açıklamalara Taşkent aşağıdaki şekilde tepki gösterdi.

Taşkent’in açıklaması şöyle;

CHP İl Başkanı Ayça Taşkent, MHP İl Başkanı Levent Bülbül’ün sözlerine cevaben bir açıklamada bulundu.

Eminim söylediklerinin bir kısmına kendisi de inanmıyor.

İl Başkanı Taşkent’in açıklaması şöyle: ” Sayın Bülbül’ün bugün yerel basında yer alan cümlelerini şaşkınlıkla okudum. Eminim ki bazı cümlelerine kendisi de inanmıyor.. Üzülerek söylüyorum ki Anayasa taslağı esas kendisi tarafından “yeterince“ incelenmemiş. Yasama organının yetkilerinin sıkıntıya sokulduğunu net olarak söylemeden “yasama organının yetkilerinin sıkıntıya sokulduğu yönünde bir gelişme var mı, yok mu?” diye sormuş ve “çok rahatlıkla tespit edilebilir” demiş. Ben Sn. Başkanın bir hukukçu olarak bunu rahatlıkla tespit edebileceğine inanıyorum. Biz inceledik Sn.Başkan; Belki size yardımcı olabilir.

Eğer bu anayasa değişiklikleri kabul edilirse ki sadece sizin yasama konusu cümlelerinizi baz alarak söylüyorum ; Partili Cumhurbaşkanı, Parti Genel Başkanı olarak milletvekili listelerini kendisi yapacak. Cumhurbaşkanı seçimleri yenileyebilecek yani bu kararıyla meclisi feshedebilecek. Cumhurbaşkanı bütçeyi kendisi hazırlayacak. Cumhurbaşkanı Kararnameler ile kanun alanını daraltabilecek. Cumhurbaşkanı Kanunları veto edebilecek. Parlamenter sistem terk edildiği için, artık TBMM, bakanları denetleyemeyecek. Sorumlulukları olacak, ancak bugünkü gibi değil. Parlamenter sistem terk edildiği için, TBMM’nin yürütme organını denetlemesi, örneğin, artık bir bakanlar kurulu olmayacağı için ‘gensoru’ verilmesi mümkün olmayacak. Cumhurbaşkanı yardımcıları TBMM’ye değil, o ‘bir kişiye’ karşı sorumlu olacak. TBMM, şimdi olduğu gibi basit çoğunlukla erken seçim kararı alamayacak. Ancak beşte üç ile bu kararı verebilecek.

Evet sayın Bülbül, maalesef Sn. Devlet Bahçeli’nin desteğiyle tek adam rejimi getirilmek isteniyor.Bu net.

Siz “hayır içerisinde olanlar 15 Temmuz’u organize edenlerdir” deme gafletinde bulunmuşsunuz. En azından bunu söylerken “hayır” diyen partililerinizi düşünmediniz mi? 15 Temmuz’u organize edenleri geçmişte kimlerin besleyip, büyüttüğünü benim kadar siz de biliyorsunuz. Ve bugün onlarla aynı amaç için bu demeci vermek zorunda kalıyorsunuz.

Biz CHP olarak bu anayasa değişiklik paketinin ülkeyi geri dönülmez bir girdaba sokacağına inanıyoruz. Bunun bir parti veya kişi meselesi değil, bir memleket meselesi olduğunu daha iyi anlamanız için bu değişiklik paketini özellikle “bir hukukçu gözüyle bir kez daha incelemenizi” öneriyoruz.

10 Şub 2017 - 10:53 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.