Bülbül, Erdoğan ile Macaristan'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 8-9 Ekim tarihlerinde Macaristan’a yapacağı resmi ziyarette, temaslara MHP'den iki isim de katılacak.

Milliyetçi Hareket Partisi, Macaristan'a yapılacak resmi ziyaret için Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül ile Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sadef'i görevlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte yarın Macaristan'a hareket edecek olan MHP'li Bülbül ve Sadef, milletvekili olarak ilk kez yurt dışında resmi ziyaret gerçekleştirmiş olacaklar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan ziyaretinde Cumhurbaşkanı Janos Ader, Meclis Başkanı Laszlo Köver ve Başbakan Viktor Orban ile bir araya gelecek.

Görüşmelerde siyasi, ekonomik, güvenlik, kültürel ve sosyal yönleriyle ikili ilişkiler ele alınacak. Ayrıca, Türkiye-AB ilişkileri, düzensiz göç ve terörizmle mücadele ile iki ülkenin ortak gündeminde yer alan bölgesel ve uluslararası konular görüşülecek.

Ayrıca, Budapeşte’deki Gül Baba Türbesi’nin resmi açılışı, İş Forumu’na iştirak ve Galiçya Şehitliği ziyareti de ziyaret kapsamında olacak.

07 Eki 2018 - 19:40 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.