"Bu hastane yöneticisi kim?"

Türk Kamu Sen Sakarya İl Temsilcisi Varol, Kraldan çok kralcı, oturduğu koltuğu farklı amaçlar ile kullanan, mobbingçi yöneticilere seslendi…

Türk Kamu Sen Sakarya İl Temsilcisi Rahim Varol bazı kurumlarda oturduğu koltukları farklı amaç ve gayeler için kullanarak, çalışanlarına mobbing uygulayan idarecilere sert açıklamada bulundu.

Başkan Varol açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Defalarca söyledik üyelerimize yapılan zulümleri ve mobing uygulamalarını üyelerimiz yada ,diğer memurların isteği doğrultusunda komisyonumuz değerlendirecek ve kamuoyu ile paylaşacak dedik.

İdareciliği çalışana zulüm yapmak olarak algılayan ve çalışana ne kadar çok eziyet edersem o kadar iyi yönetici olunacağını sananlar kamu adına bir utanç tablosu oluşturmaktadırlar.

Çalışanın sağlığımı, yönetici kaprisimi önemli?

Çalışanın sağlığını hiçe sayıp, hastalığına inanmayan, raporu veren çalışanına da güvenmeyerek kime neye hizmet ettiği belli olmayanlar artık işi çığırından çıkartmışlardır.

Yenikent Devlet Hastanesinde görev yapan bir memurun başka bir hastaneden aldığı raporu itimat etmeyerek, raporu geçersiz sayılıp göreve çağrılmıştır ve hasta bir şekilde çalışmaya zorlanmıştır.

Hakem hastanenin raporun fenne ve usulü uygun olduğuna karar vermesi ile de bu yöneticilerin amaçlarının farklı olduğu, meselenin kamu hizmeti olmadığı memura mobing olduğu açıkça ortaya çıkmıştır.

Seni bu hastaneye yönetici yapanlar sorgulanmalı…

Vicdanlarını ve izanlarını kaybedenlerin yaptıkları bu iş açıkça suçtur. Üyemizin hastalık iznini kullanmasına müsaade edilmeksizin göreve başlaması konusunda baskı kurulması, raporun fenne uygun olmasına rağmen insani olmayacak bir şekilde çalıştırılması görevi kötüye kullanmak suçunu oluşturmaktadır.

Bu idareciler hakkında da soruşturma açılması için gerekli başvuru sendikamız tarafından yapılmıştır. Bu işi peşini bırakmayacağımızı ve her hukuki platformda hesap soracağımızı herkes iyi bilmelidir.

Bize göre bu kişiler yaptıkları bu zulmün altında ezilip kalmışlar ve kamu vicdanında mahkum edilmişlerdir.

Çalışanları arasında itibar ve güvenleri sıfırlananların görevlerini bir an önce bırakması gereklidir. Ancak bu şekilde hastaneye huzur ve çalışanlara güven gelecektir.

Bu idareciler hakkında soruşturma açılmazsa bunun vebali ilimizde görevli üst düzey yöneticilerinde olacaktır. Bu fütursuzluğa kayıtsız kalınır ve bir çalışan böyle bir tutum yüzünden sağlığı zarar görürse hepsi hesap vermek durumunda kalacaklardır.

Biz bir an önce yetkililerden gereğinin yapılmasını beklediğimizi ifade ediyor ve bu işin peşini bırakmayacağımız bilmelerini istiyoruz.

17 Nis 2017 - 20:08 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.