Bu Habere Eczaneler Üzülecek..

Sağlık Bakanlığımın yeni yönetmeliğine göre, hasta mahremiyetini ihlal eden tıp merkezinin faaliyeti 3 gün durdurulacak.

Yasadışı tedavi yapanın ruhsatı iptal edilecek. Savcılığa suç duyurusu yapılacakSağlıkBakanlığının,Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan özel Sağlık Teşkilatı Hakkında Yönetmelik 'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" i Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yönetmeliğe göre hasla mahremiyeti ve bilgilerinin gizliliği ilkelerinin ihlal edildiğinin tespiti halinde mesul müdür uyarılacak. İkinci tespitte 1 gün, üçüncü tespitte 3 gün faaliyet durdurulacak. Ruhsat ve faaliyet izin belgesi almadan hizmet verilirse valilik, hastanenin faaliyetini durduracak. Savcılığa suç duyurusunda bulunulacak. Yasalarca suç olarak kabul edilen tıbbi işlemlerin yapıldığının tespiti halinde,iptal edilecek. Bakanlıkça uzmanlık belgesi verilmeyen tabipler ile çalışma izinleri ile haklan olmayan tabiplerin çalıştırıldığının tespiti halinde faaliyet 10 gün durdurulacak. Acilde kanuna aykırı ilave ücret alındığının tespiti halinde brüt hizmet gelirinin binde biri tutarında idari para cezası ile cezalandırılacak. Aykırı olarak alınan ücretler hastaya iade edilecek. 1 yıl içinde 4 kez uyarılan mesul müdürün 5'incisinde görevine son verilecek. 3 yıl hiçbir özel hastanede mesul müdürlük yapamayacak. Düzenleme ile özel tıp merkezlerine kameralı kayıt yapma zorunlulukla da getirildi. Buna göre hasta mahremiyeti dikkate alınmak kaydına, ortak kullanım alanları kamera kayıt sistemi ile kayıt altına alınacak. Kamera görüntülen herhangi bir olaya karşı izlenilmek üzere en az 2 ay sure ile saklanacak

06 Tem 2014 - 00:03 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.