Bu da ‘Ayva’ Derneği…

Pamukova ayvasını tanıtmak için dernek kuruldu. Derneğin kurucu başkanı işadamı Ali Urgan olurken, ayvayı ve ilçeyi tanıtmak için gönüllü olan üyeler ilk toplantıyı Kaymakamlık binasında gerçekleştirdi

Pamukova Ayvasını daha popüler kılmak için geçen yıl yapılan en iyi ayva, ayva reçeli ve ayva tatlısı yarışmasından sonra girişimci gençler PAYDER (Pamukova ve Pamukova Ayvasını Tanıtma Derneği) kurdular. Derneğin kurucu başkanı ise işadamı Ali Urgan oldu.

Ayva'nın tanıtılıp gelişmesi adına kurulan 'Ayva' derneği ile ilgili toplantı ve iş bölümlerinin dahi yapıldığı ifade edildi.

Dernek ilk toplantısını gerçekleştirdikten sonra bu yıl düzenlenecek en iyi ayva, ayva reçeli ve ayva tatlısı yarışması için hazırlıklara başladı. PAYDER’in bu yıl yapacağı etkinlik Pamukova Kaymakamlığı himayesinde belediye ve diğer kuruluşların desteğiyle gerçekleşecek.

PAYDER ilk toplantısını Pamukova Kaymakamı Recai Karal’ın başkanlığında Belediye Başkanı Cevat Keser, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ümit Erol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Demir ve PAYDER’in kurucu başkanı iş adamı Ali Urgan’ın katılımıyla yaptı. Pamukova Kaymakamlığında yapılan toplantıda, Pamukova Ayvasından üretilen reçel, tatlı ve benzeri ürünlerin tanıtımının yanı sıra EKO Pazar etkinliğinin yapılmasına karar verildi

Derneğin Kurucu Başkanı Ali Urgan, PAYDER’in amacının, tarıma dayalı ekonomiyi ve Pamukova’nın değerlerini öne çıkarmak olduğunu, belirterek “Başta kadın istihdamı olmak üzere ilçede yeni istihdam alanları yaratmak, Pamukova’nın tanıtımına katkı sunmak istiyoruz. Bölgemizi güçlü kılmanın hedefliyoruz” dedi. Başkan Urgan önümüzde ki günlerde yapılacak çalışmalarla ilgili geniş bir açıklama yapacağını duyurdu.

21 Tem 2017 - 10:09 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.