Bisikletli ulaşımda Sakarya pilot il seçildi

Bisiketli ulaşımın yaygınlaşması konusunda Sakarya pilot il olarak seçildi.

Bisiketli ulaşımın yaygınlaşması konusunda Sakarya pilot il olarak seçildi. Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Bisiklet yolu ağımızı 30 kilometrenin üzerine çıkaracağız. Bisikleti entegre ulaşımın bir parçası haline getireceğiz. Bisiklet yollarımız şehrin cazibe merkezlerini birbirine bağlayacak. Bisiklet yolu entegrasyonuyla birlikte akıllı bisiklet uygulaması da başlayacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, bisikletli ulaşımın sağlanması konusunda Sakarya’nın pilot il olarak belirlendiğini açıkladı. Pistil, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin şehrimize yaptıkları ziyarette dosyamızı kendilerine iletmiştik. Daha sonra bakanlığımızdan heyet geldi. Kendilerine çalışmalarımızı ve hedeflerimizi anlattık. Çok memnun kaldılar. Çalışmalarımızı beğendiklerini dile getirdiler. İnşallah bisikletli ulaşım konusunda örnek şehir olacağız” dedi.

30 kilometre

Pistil, “Bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için Büyükşehir Belediyesi olarak örnek çalışmalara imza atıyoruz. Daha önce şehrimizin muhtelif bölgelerine bisiklet yollarını kazandırdık. Yeni hizmete aldığımız duble yol ve bulvar çalışmalarımızda da bisiklet yollarına yer verdik. Mevcut bisiklet yolu ağımız şuan için 18 kilometre. İnşallah yeni duble yol ve bulvar çalışmalarımızla bu rakam 30 kilometrenin üzerine çıkacak” diye konuştu.

Entegre ulaşımın bir parçası olacak

Pistil açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Bizim için en önemli detay bisikletin entegre ulaşımın bir parçası haline gelecek olmasıdır. Toplu taşımaya entegre bir şekilde kullanılmaya başlanacak. Mevcut yollarımız birbirine entegre edilecek. Bisiklet yolları şehrimizin cazibe merkezlerini yani Sakarya Üniversitesi, Kent Park, Donatım Garajı, Ofis Garajı, Serdivan AVM, Agora AVM ve Kipa AVM gibi alanları birbirine bağlamış olacak. Bisiklet yolu entegrasyonuyla birlikte akıllı bisiklet uygulaması da başlayacak. Bisiklet yollarının yaygınlaşmasıyla trafikteki özel araç sayısı azalacak” ifadelerini kullandı.

18 Eki 2017 - 17:24 - Spor



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.