Bisiklet Adası'na ilk talip Yenikent'ten

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Yenikent Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği üyeleri ile bir araya geldi.

Başkanlık makamında gerçekleşen buluşmada Yenikent Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Fikri Arslan, Karaman Mahallesi Muhtarı Mustafa Çalık, Camili Mahallesi Muhtarı Yunus Özçelik, Korucuk Mahalle Muhtarı Cüneyt Ulu, Kayrancık Mahallesi Muhtarı Ercan Çiğdem, dernek üyeleri, esnaflar ve bölge sakinleri yer aldı.

‘Bisiklet Adası’ Yenikent’e

Yenikent Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Fikri Arslan, “Yakın zamanda şehrimize kazandırılacak olan ‘Bisiklet Adası’ projesine Yenikent bölgesi olarak talibiz. Projenin Yeniket’te yapılmasını talep ediyoruz. Yenikent esnafıyla, muhtarlarıyla bir bütündür. Bisiklet Adası bölgemize hareketlilik kazandıracaktır” diye konuştu.

Talepleri gördüm

Nazik ziyaretleri dolayısıyla dernek üyelerine teşekkür eden Başkan Toçoğlu,“2020 Dağ Bisikleti Maraton Dünya Şampiyonası şehrimizde yapılacak. Şampiyona kapsamında ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak olan ‘Bisiklet Adası’ projesini Sakarya Nehri kıyısına inşa edeceğimizi daha önce açıklamıştık. Şimdi ise Yenikent’ten projenin bölgeye kazandırılması için ciddi bir talep var. Konuyla ilgili hem bürokratlarımızla hem de bölge sakinlerimizle kapsamlı bir değerlendirme yaparak bir karara varmamız gerekiyor. Yakın zamanda sizlerin de olacağı bir toplantıda projemizi masaya yatıralım ve istişare edelim. İnşallah istişare kültürüyle en doğru olanı bulacağız” dedi.

Bu şehrin geleceği Yenikent’tir

Yenikent’e her zaman önem verdiklerini belirten Başkan Zeki Toçoğlu, konuşmalarını şöyle tamamladı: “Bölgemize yeni yaşam alanları inşa ettik. Bölgede bulunan iş merkezlerine dönüşüme tabii tuttuk ve Meslek Yüksek Okulu’nu Camili’ye kazandırdık. Yine iş merkezlerini kamu kurum ve kuruluşlarına tahsis ettik ve işlevsel hale getirdik. İnşallah hep birlikte daha iyi hizmetlere imza atacak, bölgenin gelişimine katkılar sunacağız. Hep ifade ediyorum; Yenikent bu şehrin geleceğidir.”

07 Ara 2017 - 15:00 - Spor



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.