“Bir doktorumuz daha katledildi”

Korkmaz;"Hastanede zevk için doktoru öldürdüğünü ifade eden katil bu hastaneye silahla nasıl girebilmiştir?"dedi

Sakarya Türk Sağlık Sen Şube Başkanı İrfan Korkmaz katledilen doktor ile ilgili açıklamada bulundu.

Başkan Korkmaz yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;

11 Kasım 2005’de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinde Prof. Dr. Göksel Kalaycıoğlu, 15 Ocak 2008’de Giresun Göğüs Hastalıkları Hastanesinde Dr. Ali Menekşe, 17 Nisan 2012’de de Gaziantep’te Dr. Ersin Arslan hastanede katledilmişlerdir.

Bir acı haberde Samsun’dan geldi. Samsun Göğüs Hastalıkları hastanesinde Dr. Kamil Furtun hastanede katledildi.

Çalışanlara yönelik şiddetin en fazla görüldüğü kurumların başında gelen hastanelerde, güvenlik zafiyeti bir cana daha yitip gitmesine neden olmuştur.

Sağlık sisteminde sadece hasta memnuniyeti üzerinden değerlendirme yapanlar çalışan memnuniyetini dikkate almadıkları gibi çalışanların can güvenliğini sağlayacak güvenli bir çalışma ortamı da temin edemez duruma düştüler.

Hastanede zevk için doktoru öldürdüğünü ifade eden katil bu hastaneye silahla nasıl girebilmiştir? Niçin bu tiplere karşı herhangi bir önlem alınmamıştır? Ne yazık ki bu soruların cevabı sorun çözme yerine göstermelik ve günü kurtarma hamleleri ile tüm sorunların geçiştirilmesidir.

Göstermelik güvenlik tedbirleri ile Adliye’de savcı ve hâkimini, Hastanelerde Sağlık Çalışanlarını, Okulda Öğretmenini korumaktan aciz kalınan bir durumla karşı karşıyayız. Bu devletin tarihi tecrübesine ve vizyonuna yakışmamaktadır.

2014 yılında 11 Bin 174 şiddet vakasının Beyaz Kod’a bildirildiği de göz önüne alındığında bu vurdumduymazlık devam ederse daha çok canların gideceği aşikardır.

Bu konuda artık ciddi adımlar atılmalıdır. Sabrımız kalmamıştır. Güvenli çalışma sağlık çalışanlarının hakkıdır.

Türk Sağlık-Sen olarak Dr. Kamil Furtun’a Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır ve tüm sağlık camiasına da başsağlığı diliyoruz.

30 May 2015 - 13:41 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.