Binlerce Sakaryalı tek yürek oldu

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü Sakarya’da on binlerce kişinin katıldığı final programıyla sona erdi.

Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen programda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu,AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, MHP İl Başkanı Levent Bülbül,

İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Albay Emin Dursun, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, AK Parti Eski Milletvekili Ali İnci, ilçe belediye başkanları, parti mensupları, Sakaryaspor kafilesi, STK Temsilcileri, gaziler ve on binlerce vatandaş yer aldı.

Sakarya meydanlara sahip çıktı

15 Temmuz gecesi programında ilk olarak Serdar Tuncer ve Cihan Yıldız sahne aldı. Ankara Hacı Bayram Veli Camii İmam Hatibi Ahmet Karalı ve Hafız Uğur Ayvaz’ın Kuran-ı Kerim tilavet ettikleri gecede, 15 Temmuz gecesi Sakarya’da yaşananların anlatıldığı kısa film ve 3 boyutlu mapping gösterimi Sakaryalılardan büyük alkış aldı.

Hep birlikte duaların edildiği, şehit ve gazilerin yâd edildiği programda polis kızı İnci Naz Ardıç ve Şehit ve Gaziler Derneği İl Başkanı Fehmi Tantan şiir okudu. Saatler gece yarısını geçtiğinde 15 Temmuz direnişinin en önemli manevi güçlerinden olan salalar tekrar minarelerden duyulmaya başlandı. Grup Tillo kardeşlik türküleriyle Sakaryalılar ile birlikte oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul ve Ankara’da halka hitapları meydandan canlı olarak yayınlandı. Sakaryalılar günün ilk ışıklarına kadar meydanı boş bırakmayarak, vatanına, bayrağına, ezanına tekrar sahip çıktılar. Program sabah namazının kılınmasının ardından son buldu.

Her bir hikaye kahramanlık destanı

Programın açılış konuşmasını yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Valiliğe ilk geldiğimde dikkatimi çeken duvardaki kurşun izleriydi. Sorduğumda valiliğin işgale uğradığını, Sakaryalıların canlarını ortaya koyarak tank ve kurşunların önünde göğüslerini siper ederek orayı kurtardıklarını söylediler.

Bende ne denli ağır bir sorumluluğun altına girdiğimi gördüm ve Allah’a şükrettim. Gazilerimizi evlerinde tek tek ziyaret ettik.Her birinin hikâyesi tam bir kahramanlık destanı. Hocalar dua ederken ‘Ya Rabbi bize hakkı hak bilip hakka uymayı batılı da batıl bilip batıldan kaçınmayı nasip eyle’ derler. Bu çok güzel bir duadır. Yıllarca bu adam milletimizi Allah ile Peygamber ile sahte gözyaşları ile kandırdı. Hakkı hak, batılı batıl bilmekten milletimizi uzaklaştırdı. Milletin paralarını çaldı.

Dış düşmanlara peşkeş çekti, gencecik çocukların beynini yıkadı. Siz İslam’ın son kalesini, geleceğimizi kurtardınız. Bu milletle ne kadar gurur duysak azdır. Sakarya’yı tanıdıkça daha fazla bağlanıp daha fazla sevmeye başladım. Nedeni çok açık. Hakkın yanında saf tutmanız” diye konuştu.

Şehadet kutlu bir yoldur

Başkan Toçoğlu, “Tam bir yıl önce bugün bu meydanda ve hep birlikteydik. Tarihi bir geceydi. İlk andan itibaren bu meydanda öyle bir dayanışma yaşandı ki; İlk Fatiha’yı okuyup, direnmek için birbirimize söz verdiğimiz anda öyle bir inançla safları sıklaştırdık ki; helalleşip, birbirimize sarılıp, Allah gazamızı mübarek etsin deyip, Allah var korku yok diyerek direnişi başlattığımız anda kalplerimize öyle bir cesaret düştü ki, işte o anlatılmaz.

O duyguyu sadece o gece meydanları dolduran Sakaryalılar bilir. O duyguyu tekbirler eşliğinde gözünü kapatıp, Valilikte mermilere göğsünü siper edenler bilir. Bilin ki kardeşlerim bu tarih, bu imanı yazacaktır. Bu haysiyetsizlere ve vatanımıza göz dikenlere, tekrar gür bir sesle seslenelim ve diyelim ki, ‘Ey alçaklar, ey hainler, ey işbirlikçiler, vatan sevgisinden, Allah korkusundan mahrum olmuş merhametsiz katiller.

Allah’a yemin olsun ki sizleri bir kez daha bu millete silah doğrulturken görürsek asla merhametli olmayacağız. Hak ettiğiniz muameleyi ziyadesiyle göreceksiniz. Yeryüzünün tüm hainleri bilsin ki, bu topraklarda yaşayan herkes için şehadet kutlu bir yoldur. Şehit ve gazilerin akıttığı kan bu toprakların bereketidir. İhanet onların meydanlar bizimdir. Zulüm onların adalet bizimdir.”

Ya olacağız ya öleceğiz

15 Temmuz’da Sakarya’da gazi olan kahramanlar adına konuşan Gazi Ali Kasımoğlu, “Kalp atışlarınız dahi tankları devirecek gibi. Sizlerin karşısında bulunduğum için değil, aynı Efendimiz S.A.V. ile aynı odada kalmış sahabenin, haydi dışarı çıkıyoruz deyişini beklediği gibi, aynı Bedir’de düşmanların üzerine koşan sahabenin hissiyatı gibi, aynı Bizans’a tokat indiren Ertuğrul Gazi ve kahramanları gibi, aynı Kurtuluş Savaşı’nda düşmanlarını korkutan kahramanlarımız gibi heyecanlıyım. Rabbimizin dediği gibi hayır bildiğimizde şer, şer bildiğimizde hayır vardır.O gece silahsız elleri, iman dolu yürekleriyle tek saf haline gelmiş bu kahraman millet ayağa kalktı. Ya Rabbim bizi bu kutlu yolda muvaffak eyle. Birliğimizi, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere bunu nasip eyleme. Bizleri yolumuzda başarılı eyle. Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi, ‘Ya olacağız ya öleceğiz’” ifadelerini kullandı.

Kritik noktalardaydık

Meydanda toplanan kalabalığı gül bahçesi gibisiniz diyerek selamlayan AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç,

“Burada buram buram bir sevgi var. Kardeşlik var. Buradaki bu sevgi ve kardeşlik kokuları ilimize ülkemize ve gönül coğrafyamıza yayılıyor. Şehitlerimizin Peygamber Efendimize komşu olduğuna inanıyorum. Allah onlara rahmet eylesin. Gazilerimize hayırlı bereketli bir ömür diliyorum. 15 Temmuz’da bütün Sakarya buradaydı. AK Parti İl Başkanlığı olarak anında 183 bin kişiye mesaj attık. Türkiye’de meydanlar dolmadan Sakarya’da meydanlar doluydu. O gece Sakarya’nın kritik noktalarındaydık. Valilikte çok çetin bir mücadele oldu. Ama biz toprağın üstünde şerefsiz yaşamaktansa toprağın altında şerefli bir şekilde yatmayı tercih edenlerdeniz. 15 Temmuz’da tankla, uçakla, tüfekle karşımıza gelenler karşısında ise imanıyla, inancıyla insanlarımız mücadele ettiler. Sonuçta iman, inanç ve cesaret galip geldi” şeklinde konuştu.

İlk kanlı darbe girişimi

MHP İl Başkanı Levent Bülbül, “15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk kanlı darbe girişimidir. O darbe girişimi daha öncekilerden farklı emellere hizmet eden ve gazi meclisimizi kendi vatandaşımızın el emeğiyle, kendi alın teriyle elde ettiği uçaklarıyla bombaladığı lanetlenecek bir gün ve girişimdir. FETÖ, Türkiye içerisinde büyük bir güç elde ettiğini zannedip o gece Türkiye’nin kaderini değiştireceğini düşündü. Fakat o güne kadar korkar, siner diye beklediği, teslim olur diye beklediği Türk milleti kaya gibi, duvar gibi karşısına çıktı. O hain darbe girişimini elinin tersiyle itti. Bu darbe girişiminde devlet için, millet için, mücadele eden kim varsa Allah onlardan razı olsun. Bu hain darbe girişimini hafife alanlar yarın büyük pişmanlık duyacaklardır. Biz milletimizle beraberiz. Türkiye’ye yönelen her türlü güce karşı biriz, birlikteyiz omuz omuzayız. Allah’ın izniyle bu fitne şer odaklarını birlikte yerle bir edeceğiz.”

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul,

“Milletimizin bekasına, hayallerimize ve hedeflerimize kasteden hain teröristlere karşı gösterdiğimiz o kutlu direnişin yıldönümünde Sakarya burada, Çark Caddesi’nde, her sokağında özgürlüğü haykırmış ve kahramanlığını bir kez daha göstermiştir. Vatan savunması denince ilk akla gelen kaos ve fitnelere müsaade etmeyen hemşehrilerim ile gurur duyuyorum. 15 Temmuz bir milattır. Vatan ve demokrasi nöbeti her zaman devam etmelidir. Bizler iş dünyası olarak sorumluluğumuzun bilincinde, liderimiz Erdoğan’ın yanındayız. Ülkemizi ve şehrimizi hedeflerine ulaştırmak için çalışmaya mecburuz.”

Hakkı ve hakikati korumak için

Türkiye’nin çeşitli kültürel ve etnik mozaikleri bünyesinde barındıran bir ülke olduğunu vurgulayan Sakaryaspor Başkanı İsmail Gürses, “Sinop’tan Hatay’a, Edirne’den Kars’a, Laz’ı, Arnavut’u, Kürdü, Türkü, Muhaciri, Abhazı hepimiz biriz, hepimiz bu vatanın evlatlarıyız. Bu anlamlı gecede 1 yıl önce başımıza gelen felaketi önleyen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Allah bu mücadelede en ufak katkısı olan herkesten razı olsun” derken, Milli İrade Platformu Özgür-Der Başkanı Ömer Sayan,

“Bugün kahpe darbe girişiminin yıldönümü ve bizler tıpkı geçen sene 15 Temmuz’da olduğu gibi yine sokaklarda yine meydanlardayız. Darbeye ve darbecilere karşı inatla bu meydanları doldurmaya devam ediyoruz. Ülkemizde darbeden, vesayetten, baskıdan ve yasaklardan beslenen zihniyete karşı hep meydanlarda olacağız. Uluslararası emperyalist güçler ve onların yerli işbirlikçilerine karşı meydanlarda olacağız” dedi.

Üzerimize düşeni yaptık

Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, “Bu karanlık gecenin zafere dönüşmesinde liderlik yapan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a saygılarımı sunuyorum. Geçen sene bu meydanda size söz vermiştik.

Sakarya Üniversitesi’nden bu darbeyi yapanlara mensup olanları atacağız demiştik. Büyük bir titizlikle bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Bundan sonraki süreçte halkımızın gösterdiği kahramanlıklarla ülkemizin daha aydınlık yarınlara ulaşacağına yürekten inanıyorum.”

16 Tem 2017 - 15:21 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.