Bayramda Telefonsuz Kalmayın..!

Cep telefonunda başkasının hattını kullananlara tanınan süre 1 Ekim'de doluyor.

1 Ekim 2014' ten sonra süreyi geçirenlerin hatları, kayıtlarda gözüken kişiler tarafından kapattırabilecek.Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, söz konusu sürenin 1 Ekim 2014 tarihinde dolacağına dikkati çekerek, vatandaşlardan hizmet aldıkları GSM operatörlerine başvurarak hatları üzerlerine kaydettirmeleri ve abonelik sözleşmesi imzalayabilmeleri için verilen ek sürenin abonelerin kayıt merkezlerine başvurmalarını istedi. Bakan Elvan, "Bu durumdaki aboneler kullandıkları hatları üzerlerine almamaları halinde, kayıtlarda telefon hattının asıl sahibi olarak gözüken kişiler bu hatları kapattırabilecek" dedi.Çok sayıda kişinin, adlarına kayıtlı görünen ancak başkaları tarafından kullanılan hatlardan haberdar olduğunu ifade eden Bakan Elvan şunları söyledi;"Bu hatların iptal edilmesi amacıyla abone kayıt merkezlerine yapılan başvurular üzerine başkasının adına kayıtlı hat kullanan 900 binden fazla vatandaş kullandıkları hatları üzerlerine aldı. Başkasının adına hat alan bazı kişiler, bu hatları dolandırıcılık gibi suçları işlemek amacıyla kullanabiliyor. Bu gibi olaylarda suç işleyen kişi yerine kayıtlarda hattın sahibi olarak görünen, ancak bundan haberi olmayan vatandaşlar mağdur olabiliyor. Bu nedenle vatandaşlarımız süre dolmadan önce bu haklarını kullansınlar" dedi.Bakan Elvan, cep telefonu abonesi olmayan vatandaşların da bilgileri dışında adlarına hat açılıp açılmadığını e-devlet üzerinden kimlik numarasıyla sorgulama yaparak öğrenebildiklerini belirtti.

27 Eyl 2014 - 21:55 - Bilim & Teknoloji



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.