Başkanlar Gagauzya’dan Döndü

Hendek Belediye Başkanı İnci, KOMRAT’ın 225’inci Yıl Kutlamalarında Türkiye’yi Temsil Etti

Hendek Belediye Başkanı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Başkan Yardımcısı Ali İnci, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Sapanca Belediye Başkanı Dr. Aydın Yılmazer ve TDBB Genel Sekreteri Dr. Fahri Solak Gagauz Yeri Komrat Şehri’nin 225. Yıl kutlamalarına katılmak üzere gittikleri Gagauzya’dan döndüler. Kutlamalarda Türkiye’yi temsil eden Başkan İnci, bir dizi ziyarette bulundu. Geçen yıl, Komrat’ta Ruslar tarafından yurtlarından sürülen Gagavuz Türkleri’nin anısına yapılan anıtın açılışına da katılan İnci, bu yılda Karasu Belediye Başkanı ve Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ile 225’inci yıl kutlamalarına katıldı. İnci, Gagavuz Yeri’nin kendileri için özel bir bölge olduğunu söyleyerek programda Türkiye adına bir konuşma yaptı. İnci, "Kültür coğrafyamızdaki belediyelerle bilgi ve tecrübe paylaşımı sağlamak amacı ile kurduğumuz Türk Dünyası Belediyeler Birliği sayesinde bizler birbirimize ulaştık. Komrat ve Hendek kardeş belediyedir. Biz, birbirimizle tecrübelerimizi, bilgimizi paylaştığımız gibi acı ve tatlı günlerimizde de bir aradayız. Bu birlik bizleri aynı çatı altında geleceğe de taşıyacak ve kültürel birlikteliğimiz devam edecek.” dedi. TDBB Başkan Yardımcısı Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Sapanca Belediye Başkanı Dr. Aydın Yılmazer ve TDBB Genel Sekreteri Dr. Fahri Solak 2 gün kaldıkları Gagavuzya’da 225. Yıl kutlamalarına katılarak, Türk Büyükelçiliğini ziyaret ettiler. Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) üyesi Komrat Belediyesi tarafından organize edilen törenlere Türkiye, Moldova, Rusya, Kazakistan, Ukrayna, Bulgaristan ve Romanya’dan heyetler katıldı.

16 Eyl 2014 - 10:53 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.