Başkan Varol personel alarmına dikkat çekti

Sendika Başkanı Rahim Varol:"Kurumlarda personel sıkıntısı var. Ortalıkta onca işsiz üniversiteli genç var, ancak kurumlara ihtiyaç olduğu halde eleman alımı yapılamıyor" dedi.

Türkiye Büro Sen Sakarya Şube Başkanı ve Türkiye Kamu Sen Sakarya İl Temsilcisi Rahim Varol kurumların personel sıkıntısı çektiğini dile getirdi.

Varol açıklamasında şunları dile getirdi:

Bunca üniversite mezunu genç işsizlikten kıvranıyor, ama yetkililer kılını kıpırdatmıyor.

İnsanların doğumundan ölümüne kadar hizmet veren memuru adeta köle gibi kullanıyorlar.

Bütün kamu kurumlarında personel açığı hat safhada. Defalarca dile getirdik.

Bunca iş yoğunluğu içinde.

Hizmet almaya gelen vatandaşın memura uyguladığı şiddette çabası.

Milletin hizmetini gören memur mutlu değil yarınından bile umudunu kesmiş çünkü memuru mezarda emekliliğe mahkûm ettiler.

Kamu kurumlarında alarm bağırıyor. Personel açığını kapatın diye ama ses yok. Yetkililerde.

Memurun emekliliğini de bir tarafa bırakalım.

Bu kadar işsiz genç var kadrolar boş. Atayın gençleri hem memurun iş yükü azalsın hem de gençler iş sahibi olsun. Bu kadar zor mu?

Ayrıca kamu kurumlarında çalışan 4-C lileri de verin kadroyu rahatlatın. Neden zulüm ediyorsunuz çalışana.

Bugün Sağlıktan eğitime, askeriyesinden adliyesine, içişlerinden sosyal güvenliğine, İşkur’dan maliyesine (gelir -gider) spor il müdürlüğünden tutunda bütün kurumlarda bu sorun artık kanayan bir yara haline gelmiş.

Bu kanayan yarayı tedavi etmekte, iktidarın işi ve bu sorunu çözmek zorundalar.

18 Eyl 2015 - 08:41 - Yaşam



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.