Başkan saltanatı bırak, din görevlilerine bak..!

Diyanet İşleri Başkanı Görmez 1 Trilyonluk araca binerken, 3 kuruş maaş alan din görevlileri kira ödemekle geçimlerini zor kazanıyorlar.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in lojmanına 500 bin TL’yi aşan bir tadilat yaptırdığı iddia edildi.

Bilkent’te bulunan Diyanet İşleri Başkanlık Konutu için harcanan miktarın bir kısmının Diyanet’in organize ettiği hac ve umre paralarılarından karşılandığı öne sürüldü.

Yapılan tadilat sırasında, lojmana terapi masajlı jakuzi konulduğu da iddialar arasında.

Görmez’e geçtiğimiz yıl Diyanet Vakfı’nın bütçesinden 1 milyon TL’ye Mercedes S500 model makam aracı alındığı ortaya çıkmıştı.

Tüm bunlar yaşanırken, binlerce, on binlerce din görevlisi 3 kuruşluk maaşa talim etmek zorunda kaldığı konuşulmakta.

Din görevlilerinin çoğu, diyanet vakıflarına ait lojmanlar olduğu halde, unlardan yararlandırılmıyorlar. Özellikle şehir merkezlerinde din görevlisi olarak görev yapanlar, kira ve ev bakımı nedeniyle ciddi zorluklar çektiklerini ifade ediyorlar.

Ülkenin en büyük turizm gelirini hac ve umreden elde eden, paranın değerine göre, kimi zaman, Dolar, kimi zaman Euro olarak bedel alan Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Vakıfların vebal altında oldukları ifade ediliyor.

Birçok dini diyaneti olan kişilerin, Allah rızası için bağışladıkları evleri, daireleri, vakıflar, kendi istek ve arzuları doğrultusunda kullandığından, din görevlileri çoğu yerde kendi bütçeleri doğrultusunda geçimini sağlamanın yanında kirada oturmaktalar.

Bazı din görevlileri,

“Hak ve hakikatin en üst seviyede olması gereken yerde bile böyle şeyler yaşanıyor ise, söyleyecek çok şeyimiz yok” diyorlar.

28 Nis 2015 - 19:00 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.