Başkan İspiroğlu, nüfusu değerlendirdi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 2016 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre, Karasu ilçesinin nüfusunda artış olduğunu açıklandı.

Edinilen bilgi doğrultusunda, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre, 2016 yılı sonu itibariyla Karasu nüfusu, bir önceki yıla göre, 2403 kişi arttı.

“2 Bin 403 Kişi Artış”

İlçe Nüfusu 2016 verileri ile ilgili açıklama yapan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; "Yeni açıklanan verilere göre ilçe merkezi ve merkeze bağlı mahallelerimizin genel nüfuslarında artış olduğu gözükmektedir. Özellikle ilçe merkezimizde önceki yıllara göre daha büyük bir artış söz konusu. 2015 verilerine göre ilçe merkez nüfusumuz 59 bin 130 iken, 2016 yılında 2 bin 403 kişi artarak 61 bin 533'e yükselmiştir. Yeni Kayıtlara göre, İlçemiz genelinde erkek nüfus 30 bin 810 iken kadın nüfusu 30 bin 723 olarak belirtilmiştir" dedi.

İlçe nüfusundaki artıştan mutlu olduklarını aktaran Başkan İspiroğlu; "Gelişmekte ve büyümekte olan bir ilçeyiz. Tarım, Turizm ve Sanayileşmede ilerledikçe bu artışın devam edeceği kanaatindeyim. Göç alan bir ilçe konumunda olmamız bizleri mutlu etti" diye konuştu.

01 Şub 2017 - 12:51 - Kültür & Sanat



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.