Başkan Altuğ'a TOBB'dan bir görev daha

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)iştirakleri arasında yer alan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Yönetim Kurulu üyeliği görevine seçildi.

Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği

TOBB’un 74. Genel Kurulu’nun ardından belirlenen Gümrük ve Turizm İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “TOBB çatısı altında tebliğ edilen tüm görevlerde Türk ekonomisinin gelişmesine katkı sağlamak adına çalışmaktan memnuniyet duyarım.” şeklinde memnuniyetini dile getirdi.

Başkan Altuğ, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen TOBB Genel Kurulu’nda da TOBB-GİK üyeliğine seçilmişti.

TOBB iştiraklerinin ön sıralarında yer alan Gümrük ve Turizm İşletmeleri 137 oda ve borsanın ortaklığı ile 2005 yılında kurulan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş (GTİ) “Yap-İşlet-Devret” modeli çerçevesinde sınır kapılarını modernize etmektedir. Faaliyetlerine; Habur Sınır Kapısı’nın modernizasyonu ile başlayan GTİ, sırasıyla Cilvegözü, Sarp, Hamzabeyli, Kapıkule ve Nusaybin Sınır Kapılarının da yeniden yapımlarının hızla tamamlanmasıyla devam etmiştir. “Yap-İşlet-Devret” modeli ile kara sınır kapılarının modernizasyonunun Türkiye’de ve Dünyada ilk ve tek uygulayıcısı olan GTİ, projelerine Türkiye’deki diğer sınır kapıları ile hız kazandırmaktadır. Yolcuların her türlü ihtiyacına cevap vermekte olan yiyecek-içecek mekanları, bankalar, hediyelik eşya ve gümrüksüz satış mağazaları en modern şekilde hizmet vermektedir. Bu çerçevede, GTİ tarafından sadece ticari alanlar işletilmekte olup, gümrük ve pasaport kontrolü gibi her türlü idari işlem ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılmaya devam etmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve GTİ tarafından yürütülen bu projelerin temel hedefleri gümrük kapılarında;

• Trafik akışının rahatlatılması ve hızlandırılması

• Gümrük işlem sürelerinin hızlandırılması

• Uluslararası standartlarda hizmet sunulması

• Sınır kapılarının imajının pozitif yönde değiştirilmesi ve ülkemizin tanıtımıdır.

22 May 2018 - 17:07 - Ekonomi



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.