Başbakan'ın Sakarya Programı...

Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Sakarya’da miting düzenlemeyecek. Ancak 30 Büyükşehir Belediyesi’nin 24’üne gidecek.

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri için yapılacak mitinglerde Sakarya ismi yok. Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu 30 büyük şehrin sadece 24 ‘ünde miting yapacağını açıkladı.

7 Haziran’daki genel seçim öncesinde 81 ilin hemen hemen tamamında miting yapan Başbakan Davutoğlu’nun, 1 Kasım’daki erken seçim için zaman darlığı nedeniyle miting programını seçmen sayısının yüksek olduğu illere dönük yapacağı açıklandı.

Ahmet Davutoğlu, miting için önceliği seçmen sayısı 400 binin üzerinde olan 24 büyükşehre verdi. Ancak 1 Milyon sınırına dayanan Sakarya bu iller arasında yer almadı.

Büyük şehirlerde mitinglerin yanı sıra gençler ve kadınlarla programlar gerçekleştirecek olan Başbakan Davutoğlu, bazı illerde sivil toplum kuruluşları veya kanaat önderleriyle de bir araya gelecek.Başbakan Davutoğlu, son mitingini memleketi ve seçim bölgesi Konya’da 30 Ekim’de yapacak. Davutoğlu, bu miting programıyla, 1 Kasım’daki seçimde oy kullanacak 54 milyon seçmenin 38 milyonuna, yani seçmenin yüzde 70’ine doğrudan ulaşmayı hedefliyor.

Başbakan Davutoğlu’nun, ekim ayında yoğun miting programı içerisinde 3 günü boş bıraktığı açıklandı. 7 ve 31 Ekim’de İstanbul’a gidecek olan Davutoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda da Ankara’daki törenlere katılması bekleniyor.

Başbakan’ın Sakarya’ya gelmemesinin altında, 7 Haziran seçimleri gibi milletvekili sayısının korunması ve partiye yapılan anketlerde %55.6 teveccühün olmasının önemli etken olduğu bildirildi.

Üstün katılacak

Bu arada, Başbakan'ın yakın illerde yapacağı Eskişehir, Bursa ve Kocaeli mitinglerine Ak Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün katılacak.

15 Eki 2015 - 10:53 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.