Başbakan Danışmanı SASKİ için bakın ne dedi...

Başbakan Başdanışmanı Prof. Dr. Lütfi Akça“Modern bir su arıtma tesisi, tabiri caizse bir su fabrikası kurulmuş vaziyette. Sakarya’da ileri derecede, standartların çok çok üzerinde kalitede bir su elde ediliyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Eski Müsteşarı ve Başbakan Başdanışmanı Prof. Dr. Lütfi Akça ve beraberindeki heyeti SASKİ Genel Müdürlüğü’nde ağırladı. Ziyarette Devlet Su İşleri (DSİ) İçmesuyu Dairesi Başkanı Şadiye Yalçın, DSİ Arıtma Tesisleri Şube Müdürü Sevtap Akman, DSİ ve SASKİ bürokratları yer aldı. Heyet ilk olarak SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş’ten şehir genelinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı ardından da Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi incelemesi gerçekleştirildi.

Sağlam altyapı

Yatırımlarla su kalitesini ciddi oranda artırdıklarını vurgulayan Dr. Rüstem Keleş, “Altyapıya yaptığımız yatırımlar ve yakaladığımız kalite ile şehrimizde rahatlıkla ‘Sakarya’da su çeşmeden içilir’ diyebiliyoruz. Bildiğiniz gibi şehrimiz deprem bölgesinde yer alıyor. 1999 yılında yaşanan depremde de altyapısı çok ciddi zarar görmüştü. Sakarya’nın sağlam altyapıya sahip olması ve gelecek yıllarda da sıkıntı yaşamaması için planlarımızı yaptık. Şehrimiz altyapısına ciddi yatırımlar yaptık ve şehrimizin dört bir yanında yeni yatırımlarımıza devam ediyoruz. Çelik isale hatları ve yüksek teknolojiye sahip içmesuyu arıtma tesisleri inşa ederek bol ve sağlıklı içmesuyunu şehrimizin dört bir yanına ulaştırıyoruz. Suyumuzun kalitesi noktasında çok şeffafız. Bununla ilgili kalite göstergelerini vatandaşlarımız resmi internet sitemiz üzerinden kontrol edebiliyorlar” diye konuştu.

Modern ve verimli bir sistem

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Eski Müsteşarı ve Başbakan Başdanışmanı Prof. Dr. Lütfi Akça, “Sakarya’da yeni bir teknoloji inceledik. Hızırilyas, gerçekten son derece modern, işletilmesi kolay ve çok verimli bir tesis. Burada SASKİ’nin içmesuyu yönetim konularını paylaşma imkânımız oldu. Gerçekten SASKİ’nin bu anlamda son yıllarda çok büyük mesafeler kat ettiğini gözlemledik. Burada modern bir su arıtma tesisi, tabiri caizse bir su fabrikası kurulmuş vaziyette. İleri derecede, standartların çok çok üzerinde kalitede bir su elde ediliyor. Başta Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere, SASKİ Genel Müdürümüzü ve ekibini tebrik ediyorum. Güzel bir çalışma ve başarı örneğini bugün burada arkadaşlarımızla birlikte görmüş olduk” ifadelerini kullandı.

29 Eki 2017 - 14:20 - Siyaset



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak NetGaste Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan NetGaste hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler NetGaste editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı NetGaste değil haberi geçen ajanstır.